BI med scaleup-program for digital transformasjon

Handelshøyskolen BI lanserer et globalt scaleup-program kalt GlobalScaleX, som skal hjelpe bedrifter med å akselerere digital transformasjon og realisere internasjonale vekstambisjoner.

Programmet, som er laget sammen med Aalto University Executive Education Ltd (Finland), Nordea Startup & Growth og Departement of Trade and Investment (UK), gir utvalgte selskaper skreddersydde rammeverk og oppfølging fra bransjeeksperter, akademia og investorer.

– GlobalScaleX-programmet bygger på vår erfaring fra eksisterende scaleup-programmer og industrisamarbeid med innovasjonsklynger som GCE Ocean Tech, Norway Health Tech og Kongsberg Innovasjon. Dette er en spennende mulighet for bedrifter til å utvikle strategier og nettverk for å skalere sin virksomhet globalt. Vi gleder oss til å utvide vår programportefølje i samarbeid med nye internasjonale partnere, sier Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.

I november 2020 ble BI medeier av Kongsberg Innovasjon og akademisk partner i et nytt felles initiativ som bistår norske teknologiselskaper med å realisere vekstambisjoner globalt.

– GlobalScaleX samler to ledende utdanningsinstitusjoner, Aalto og BI. Ved å kombinere vår kunnskap, evne og erfaring kan vi støtte Nordens neste «unicorn»-selskap og skape suksess for hele regionen. Nordea Start-up and Growth gir konsortiet ekspertise innen finansiell vekst, sier programdirektør Minna Wickholm fra Aalto Ent.

Store vekstmuligheter

GlobalScaleX består av seks moduler, selskapsspesifikke mentorordninger og en demo-dag, som gjør det mulig for bedrifter å presenter sin forretningsidé til lokale og internasjonale investorer.

– Nordea Startup and Growth har en unik posisjon med gjeldsordninger og et internasjonalt investornettverk som gjør at vi kan støtte scaleup-selskaper på mange måter. Å være en del av GlobalScaleX og hjelpe utvalgte selskaper er et privilegium for oss, sier Vesa Riihimäki, Head of Startup & Growth in Nordea Finland.

Temaer for modulene inkluderer på hvilke måter digitalisering muliggjør disruptiv innovasjon og hvordan bedrifter kan fange muligheter gjennom det digital teknologi kan tilby.

Professor Per Ingvar Olsen ved Handelshøyskolen BI.

– Et overordnet mål er at programmet også skal forberede selskaper og norsk økonomi for fremtiden ved å skape nye arbeidsplasser i eksportorienterte kunnskapsnæringer. Med hjelp fra eksperter, mentorer, gründere og investorer, muliggjør dette programmet at bedrifter er i stand til å oppnå vekst i et akselerert tempo som kan være vanskelig å oppnå andre steder, sier Per Ingvar Olsen, professor ved Handelshøyskolen BI.

Nordisk hub

GlobalScaleX er en del av Nordic Scalers Program 2021, støttet av Innovasjon Norge, som har en ambisjon om å gjøre Norden til en ledende scaleup-hub. Innovasjon Norge er medlem av Nordic Scalers rågivende organ.

– Initiativet som BI og de andre nordiske aktørene utgjør som en del av Nordic Scalers er viktig for å få flere norske selskaper til å vokse internasjonalt og utvikle nye, store eksportmuligheter, sier Ketil Lundgaard, direktør for entreprenørskap og scaling i Innovasjon Norge.

I tillegg til GlobalScaleX, lanserer Nordic Innovation to andre scaleup-programmer som driftes separat under merkevarevaren Nordic Scalers, som er eid av Nordic Innovation.

– Alle våre programmer hjelper nordiske scaleup-bedrifter med over to millioner euro i inntekter med voksesmerter. Vi mener at med målrettet støtte kan de bli ledende for endringer, løse samfunnsmessige utfordringer, fornye våre økonomier og fortsette å vokse med Norden som base, sier Anna-Maija Sunnanmark, Senior Innovation Advisor, Nordic Innovation.

Programmet tar sikte på å samle de beste selskapene fra Norden og tilby forskningsbaserte verktøy for å støtte vekst, legge til for læring og skape tilknytning til Nordic Innovations nettverk og partnere for å bidra til at de får ferdigheter og kunnskap for å nå deres potensial.

Les mer på BI Education

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen