Departementene velger Tieto

Departementsfellesskapet har valgt Tieto som leverandør av fremtidens sak- og arkivsystem. Løsningen skal bidra til å realisere Regjeringens mål om felles IKT-system for statsforvaltningen.

Avtalen innebærer leveranse av IT-løsning med implementering og vedlikehold for en periode på 6 + 4 år.

Anskaffelsen er et ledd i gjennomføringen av Regjeringens strategi om en helhetlig IKT-løsning for Statsministerens kontor, departementene og Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon. I dag har departementene ulike systemer. Gjennom samarbeidet med Tieto vil alle departementene få Public 360° som løsning for sak og arkiv.

Departementene fokuserte på løsningenes brukervennlighet under evalueringen. Det var viktig for departementene at løsningen støttet universell utforming og at Tieto samarbeider med Blindeforbundet.

Sikkerhet ble også vektlagt høyt da Public 360° ble valgt.

– Tieto leverer allerede Public 360° til kunder med veldig høye sikkerhetskrav. Slike kunder utfordrer oss som leverandør av sikkerhetssystemer og sørger for at vi ligger i forkant, sier Daniel Thafvelin, kunde og salgsdirektør 360° hos Tieto.

Public 360° åpner for høy grad av automatisering og fleksibilitet. Dette gir en mer effektiv forvaltning, der tiden kan brukes på de viktige oppgavene. For fremtiden gjør lik bruk av samme system det mulig å raskt endre og innovere saksbehandlingsprosessene for alle.

Systemet har en stor nordisk kundebase. Tieto tilbyr samarbeid med overføring av ideer og løsninger på tvers av landene. Vi er eneste leverandør innenfor vårt felt som leverer sak- og arkivsystemer til offentlige kunder i alle de nordiske landene. Eksempler er Regeringskansliet i Sverige, Folketinget i Danmark og den finske regjeringen.

– Dette er et utrolig spennende oppdrag for oss. Tieto ser frem til å bistå departementsfelleskapet med å digitalisere forvaltningen slik at mer tid og ressurser blir tilgjengelig for virksomhetsstyring og strategisk arbeid. På sikt vil dette være med å legge grunnlaget for den fremtidige velferdsstaten. Mer velferd for mindre ressurser, sier Thafvelin.

Bilde: Tieto leverer sak- og arkivsystem til Departementsfellesskapet. (Foto: Creative Commons/Andreas Haldorsen)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen