Elverum et skritt nærmere fremtidens supernett

Telenor er i full gang med utbyggingen av 5G-nettet i Elverum. Den første 5G-basestasjonen er nå klargjort og rett etter sommeren blir piloten aktivert.

Med sine lynraske hastigheter, minimale forsinkelser og et mer pålitelig nett, åpner 5G-teknologien for nye og uante muligheter i mobilnettet.

– Vi har nå klargjort den første 5G-basestasjonen og jobber for fullt med gradvis å skifte ut samtlige basestasjoner i Elverum sentrum. I løpet av juli bytter vi ut inntil syv basestasjoner. Deretter gjenstår det fire resterende basestasjonr i august. Når samtlige er oppgradert, vil vi være klare til å aktivere fremtidens supernett i Elverum, sier Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør i Telenor Norge.

Morgendagens teknologi er like rundt hjørnet

5G er helt nødvendig for fremtidens infrastruktur, enten det gjelder bygging av smartbyer, bruk av kunstig intelligens og styring i sanntid av milliarder av oppkoblede enheter. Innbyggerne i Elverum vil være blant de aller første i Norge som får teste 5G-løsningene.

Guro Berg Grimstad, teknisk prosjektleder i Telenor Norge, er i full gang med å oppgradere basestasjonene i Elverum (Foto: Solveig Munkeby).

– Vi har som mål å aktivere 5G-piloten allerede i august, og gir pilotbrukerne tilgang i september. Elverum blir da unikt posisjonert til å eksperimentere med alt fra nye kollektivløsninger til effektiviserende tiltak til nytte for innbyggerne, sier Øfsthus.

Fungerende ordfører i Elverum, Arnfinn Uthus, forteller at kommunen ser frem til å teste teknologien.

– Vi har god dialog med Telenor og gleder oss til oppstart denne høsten. Dette åpner for svært spennende løsninger, og vi vurderer nå hvordan vi kan utnytte 5G for å tilby enda bedre tjenester til innbyggerne, sier Uthus.

Pilotkundene er klare

I mars gikk Telenor ut for å rekruttere pilotkunder i Elverum som ville teste supernettet 5G. Det tok ikke lang tid før søknadene strømmet inn.

– Det er en sterk interesse for å teste 5G og vi er takknemlig for alle som har tatt kontakt. Både privatkunder og lokale bedrifter har vist en innovasjonslyst langt over forventning. Vi er nå i gang med utvelgelsesprosessen og vil ta kontakt med de heldige etter fellesferien, sier Øfsthus.

Toppbilde: Arnfinn Uthus, fungerende ordfører i Elverum, forteller at kommunen gleder seg til oppstarten av 5G-piloten (Foto: Elverum kommune)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen