Ericsson fjernunderviser via VR

For å komme i gang med smarte 5G-produksjonsanlegg i Texas ble teknisk fagpersonell opplært på stedet nesten helt uten personlig interaksjon. Ved bruk av Virtual Reality kunne nye medarbeidere opplæres direkte av kolleger i en Smart Factory i Estland, 8000 kilometer borte.

Ericssons nye USA 5G Smart Factory i Lewisville, Texas, startet i mars i år med å produsere 5G-basisstasjoner for det nordamerikanske markedet. Allerede et år tidligere hadde Ericsson initiert et prosjekt for skolering av personell med bruk av avansert teknologi. Denne innsatsen gjorde det mulig for selskapet å starte en kompleks produksjon med medarbeidere som var operative fra første dag –uten at nye ansatte i US-fabrikken måtte reise til andre Ericsson-steder for å få personlig opplæring.

Virtuell opplæring på 8000 kilometers avstand

– Utfordringen bestod i hvordan man skulle lære opp nye kolleger i en ennå ikke åpnet fabrikk, sier Anna Cau, Head of People, Group Supply i Ericsson.

– Vi har en 5G-klar, intelligent fabrikk i Tallinn som allerede har vært i drift en tid. Vi fant ut at den mest effektive og produktive innarbeidingen av våre medarbeidere i den nye US-fabrikken måtte skje gjennom virtuelt samarbeid og kunnskapsutveksling med kollegene i Tallinn. Es var på tide å gjøre praktisk bruk av VR-teknologien, sier Cau.

Fra et klasserom i Dallas, Texas, kobler de fremtidige 5G-Smart Factory-eksperten seg opp med sine kolleger i Estland, 8000 kilometer borte. I tillegg til det rent faglige innholdet deltok Jüri Josepson, en optimeringsekspert i fabrikken i Tallinn, live som avatar i en 360° føring gjennom produksjonsanlegget i Tallinn.

En grunn til at opplegget ble vellykket var at de hadde månedlig virtuelle møter for de nye medarbeiderne i fabrikken i USA. Dermed kunne Ericsson imøtekomme det aktuelle 5G-kundebehovet i Nord-Amerika. Til nå har mer enn 60 fagfolk blitt opplært. Det er planlagt samarbeid og kunnskapsutveksling mellom flere andre intelligente  fabrikker i Ericsson.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen