Erstatter radio med mobil

Selskapet Effera har i samarbeid med Telia utviklet en løsning der radiosamband, som gjerne har vært den foretrukne kommunikasjonskanalen på arbeidsplasser blir erstattet med mobilkommunikasjon.

Arctic Entrepreneur: Seniorselger hos Effera, Kjetil Skrøvje viser overfor Industri i Norge til tunnelbygging, der sikkerheten gjør at man ha kommunikasjon også for å sikre at man til en hver tid vet hvor folk er inni tunnelen og at de har det bra. Inntil nå har dette vært en område der radio vært den eneste praktiske løsningen. Men så å si alle har jo en smartmobil, og med en app og en plug-in mikrofon er alt klart. Hvorfor da investere ekstra i en radio?

Industri i Norge møtte Efferas seniorselger Kjetil Skrøvje under Arctic Entrepreneur. Skrøvje presenterte Efferas nye fra radio til mobil løsning.

Tidligere har svaret vært at dekningen ikke er god nok, at telefonene ikke er gode nok og at funksjonaliteten ikke er god nok.

Slik er det ifølge Skrøvje ikke lenger. Effera leverer dekning som en tjeneste, via Push-to-talk over smarttelefon. Smarttelefonen får samme funksjonalitet som radioen.

I samarbeid med Telia sørger Effera for 4G-dekning på anleggsplasser som ellers kan ligge i områder med svak mobildekning. Effera sørger også for 4G- og narrowband-dekning i tunnelanlegg. De bygger i realiteten et Tingenes Internett (IoT) system, basert på mobilt 4G.

Med Push-to-talk fungerer smarttelefonen på samme måte som en radio. Alle kan lytte til samme kanal. Bruk den dedikerte Push-to-talk nøkkelknappen for å snakke til hele mannskapet på en gang. Sonim-telefonen, som også kan leveres fra Effera har uvanlig sterke høyttalere. Viktige meldinger vil derfor nå fram selv i støyområder.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen