Fortum etablerer Data Science & Analytics-enhet

Den nye Data Science & Analytics-enheten vil bli etablert som en del av Fortums Business Technology-funksjon og vil inkludere IT, innovasjon og digitalisering. Hensikten er å øke kompetansen innen digitalisering av strømhandel.

Energisektoren endres av ny teknologi, og dette er sentralt for Fortums evne til å operere effektivt, konkurrere innen lønnsomhet og samtidig bidra til å redusere CO2-utslipp. Fortum øker nå sin digitale og tekniske kompetanse med et nytt analyse- og maskinlæringsteam i verdensklasse.

Christian Jacobsson vil lede enheten

Enhetens oppgave er å styrke Fortums prosjekter innen digitalisering og støtte oss i å nå vår visjon om fremtidig energihandel og kapitaloptimalisering. Jacobsson vil tiltre stillingen 1. mars 2020 og ha base i Zürich i Sveits. Han vil rapportere til Senior Vice President i Fortums Business Technology-divisjon Arun Aggarwal. Jacobsson har tidligere jobbet som Head of Energy Artificial Intelligence hos Alpiq Digital, Head of Analysis for advanced energy trading i GmbH og Head of Software Development, Pricing i E.ON Energy Trading.

– Vi vil være en digital vinner i den pågående transformasjonen av energisektoren. For å bli det er vi nødt til å ha høy kompetanse innen digitalisering, optimalisering og avanserte analysefunksjoner. Utnevnelsen av Jacobsson hjelper oss med å øke hastigheten, kvaliteten og sannsynligheten for å lykkes med digitaliseringsprosjektene våre, sier Aggarwal.

Nærmere sanntidshandel

Fortums driftsmiljø på de fysiske kraftmarkedene vil endre seg betydelig i løpet av de neste årene idet vi kommer nærmere sanntidshandel på flere markeder. Samtidig vil både antall transaksjoner og markeder vokse kraftig. Den nye Data Science & Analytics-enheten vil håndtere det endrede forretningsmiljøet og vil gjøre Fortum til en viktig aktør i nordisk energihandel.

– Vi har en visjon for fremtiden for digital energihandel. Christian Jacobsson har arbeidet med og utviklet en rekke digitale applikasjoner på dette området og vil gjøre det mulig for oss å styrke våre muligheter innen optimalisering, handel og avansert analyse, sier Simon-Erik Ollus, Vice President, Trading & Asset Optimization i Fortum.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen