Kaspersky tar med bedriftsledelsen i virtuelt kraftverk

Med en VR-Version av sitt simulasjonsspill Interactive Protection Simulation vil Kaspersky gi knowhow til ledelsen over hvilken innvirkning beslutninger om cybersikkerhet kan ha.

Kaspersky stiller sitt strategisimulasjonsspill for cybersikkerhet nå som VR-Version til disposisjon. Deltagerne blir plassert i et kraftverkssenario, der de «arbeider» som spesialister for informasjonssikkerhet. Målet er at deltagerne lærer hvordan beslutninger om cybersikkerhet i betydelig grad kan påvirke forretningene.

I spillet blir deltagere delt opp i flere konkurrerende team som skal spill parallelt. De overtar dermed rollene medarbeiderne i kraftverkets avdeling for IT-sikkerhet. Gjennom VR-briller befinner spillerne seg i et kontrollsentrum, hvor de ser sine teammedlemmer i form av grafiske avatarer samt en modell av anlegget. Fra vinduer i anlegget kan de skue ut på forskjellige anlegg og en by som får sin strømforsyning fra denne virksomheten.

Utvikle strategier

Oppgaven består i å utvikle og gjennomføre en IT-sikkerhetsstrategi, som kan holde kraftverk i drift og dermed generere inntekter. For å klare dette må spillerne reagere på akutte situasjoner angående cybersikkerhet. Spillerne velger kort med ulike tiltak — de kan eksempelvis gjennomføre en sikkerhetsanalyse, kjøpe løsninger for endepunkt-beskyttelse eller en sende ut en pressemelding hvis noe går galt. Reaksjonene på teamets tiltak påvirker det videre spillforløpet. Etter hver runde informerer spilltreneren teamet om innsatsen. Det teamet som til slutt har oppnådd høyeste inntekter vinner.

Spillet er en del av Kaspersky Security Awareness-portefølje.

Bilde: Kaspersky bruker VR for å gi bedre cybersikkerhet. (Foto: Kaspersky Labs GmbH)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen