Kodekraft – gratis undervisningsprogram til Oslo-elever

Oslo Vitensenter på Teknisk Museum tilbyr nytt, gratis undervisningsprogram til 10. klasse. Kodekraft skal sikre at elever fra Oslo lærer om teknologi og programmering før de begynner på videregående skole.

– Vi ønsker å skape økt realfagsglede blant ungdom gjennom praktisk programmering, sier Sigurd Hunstad fra Teknisk museum, Oslo vitensenter.

– Med Kodekraft tilbyr vi skolene i Oslo en unik undervisningspakke som er spesielt utviklet med hensyn til læreplanene for 10.-trinn, både med koding og energikilder som tematikk. Vi har allerede fått flere positive tilbakemeldinger fra skoler som har testet tilbudet og håper enda flere vil melde seg på, sier Sigurd Hunstad.

Kodekraft er et nasjonalt undervisningsprogram utviklet av ti regionale vitensentre og Equinor sitt talentutviklingsprogram; Morgendagens Helter. Hensikten er å skape grunnleggende programmeringsforståelse og realfagsglede blant tiendeklassinger.

Utvikler digitalt energispill

Undervisningsprogrammet gjennomføres som en dobbelttime på skolen, etterfulgt av individuelle oppgaver på skolen eller hjemme. Sammen med en av museets pedagoger skal elevene programmere et spill hvor handlingen er tett knyttet til dagens energiutfordringer.

– Kodekraft er en inspirerende og kreativ programmeringspakke som lar ungdom utfolde seg i teknologiens univers gjennom praktisk programmering. Ved å tilby elever praktisk læring innen realfag håper vi at flere elever fra Oslo og resten av landet ser hvor gøy realfag kan være, sier Cathrine Lnstebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter.

Avgjørende kunnskap

Programmering er et nytt element i flere fag, og vil for kommende arbeidsgenerasjoner være viktig kunnskap å tilegne seg. Likevel er det mange ungdommer som ikke kjenner til programmering før på videregående.

– Kunnskap om programmering og koding er avgjørende for morgendagens arbeidsplasser, og vi ser en økt tendens av programmering i ulike skolefag. Derfor er det viktig at flere lærer seg grunnleggende programmering, sier Geir Endregard, direktør på INSPIRIA science center i Sarpsborg og prosjektleder for Kodekraft.

Kodekraft krever verken forkunnskaper eller spesialutstyr. Elevene følger undervisningen via PC eller nettbrett.

Fakta om Kodekraft

  • Kodekraft er et undervisningsprogram for 10-trinn som bidrar til elevenes kompetanse innen programmering og energi, koblet til både eksisterende og ny læreplan.
  • Programmet er utviklet av ti regionale vitensentre og er et samarbeid med Equinor sitt talentutviklingsprogram Morgendagens Helter   hvor selskapet støtter unge talenter innen realfag, idrett og kultur.
  • Undervisningens hoveddel varer i 90 minutter og legger opp til at elevene i stor grad arbeider praktisk med programmering.
  • Programmet krever verken forkunnskaper eller spesialutstyr. Elevene følger undervisningen via PC eller nettbrett.

Les mer på www.kodekraft.no

 

Bilde: Teknisk museum ligger vakkert til på Kjelsås i Oslo. Her kan du finne mange spennende undervisningsopplegg.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen