Kraftoverføringsløsning med holistisk skytilkobling

Siemens Energy har lansert SensSolution, verdens første kraftoverføringsløsning med holistisk skytilkobling og tilpasset webapplikasjonspakke. SensSolution muliggjør sikker overføring av transformatordata til skyen. Verdifulle sanntidsanalyser og overvåking gir  bedresystemdrift og tilgjengelighet.

Siemens Energy vil distribuere SensSolution til sin komplette portefølje av transmisjonsløsninger, fra nå av med høyspent likestrømssystemer (HVDC). Løsningen ble presentert under Hannover Messe sist uke.

Dagens transmisjonsnettoperatører står overfor en rekke utfordringer, inkludert økende andel fornybar energi i nettet, med lite forutsigbar feed-ins. Digitalisering gir mange muligheter til å møte disse utfordringene gjennom intelligent bruk av data fra transformatorstasjoner.

– SensSolution er det neste logiske trinnet i vår reise for å låse opp potensialet for digitalisering i energioverføring fullt ut sier Beatrix Natter, Executive Vice President Transmission hos Siemens Energy.

– Ved å kombinere vår enorme erfaring innen begge felt, nøkkelferdige overføringsløsninger og Connectivitys transmisjonsprodukter, kan vi nå tilby våre kunder SensSolution. Dette er et nytt digitalt lag for maksimalt transparens og forbedret driftseffektivitet av overføringsløsninger.

Bedre beslutningsgrunnlag

SensSolution behandler alle tilgjengelige data fra transformatorstasjoner til en skybasert plattform der operatørene kan få tilgang til applikasjoner og dashbord for å få innsikt i systemets status. Dette gjør det mulig for operatører å planlegge og ta riktig beslutninger for å sikre optimalisert drift, håndtere overhengende feil, planlegge vedlikeholdsarbeid eller planlegge langsiktige investeringer. Plasseringsuavhengig kan operatørene få direkte tilgang til de tilpassede resultatene via internett på SensSolution-portalen, og de kan motta alarmer i tilfelle kritiske hendelser.

SensSolution gir full transformatorgjennomsiktighet, når som helst, hvor som helst.

Å vite den nøyaktige statusen til alle kraftoverføringsmidler i systemet vil gjøre det mulig for operatørene å øke den generelle tilgjengeligheten og påliteligheten. Basert på et modulært brukerrollekonsept kan operatøren bestemme seg for å dele transformatordata med ulike drifts-, vedlikeholds- og planleggingsteam, og med Siemens Energy. Spesifikke visualiseringer og rapporter kan opprettes med et museklikk, slik at et nytt nivå av sømløs støtte og samarbeid kan håndtere akutte problemer og vedlikeholdsoppgaver.

Ende-til-ende-kryptering

Cybersikkerhet er en kritisk faktor for suksessen med digitalisering. Derfor brukes ende-til-ende-kryptering ved overføring av driftsdata via en svært sikker gateway fra et nettsted til skyen. Enveistilkobling sørger for at data bare kan flyte i én retning og aldri eksponerer HVDC-kontrollsystemet på utsiden. På grunn av garantert, fullstendig fysisk isolasjon er inntrenging i transformatorstasjonen fra internett rett og slett ikke mulig.

Som første del av distribusjonen av den nye teknologien vil Siemens Energy utstyre fra nå av på alle nye HVDC-systemer med SensSolution. HVDC-kraftoverføring gir den mest effektive måten å overføre store mengder strøm over lange avstander på, og er en viktig tilrettelegger for integrering av fornybar energi, for eksempel fra hav- og landvindparker.

Som kjerneteknologi for sammenkobling av nett muliggjør HVDC-teknologi også utveksling av elektrisitet i og mellom ulike land, og sikrer dermed at fornybare energiressurser kan brukes på de mest effektive måtene og energien overføres dit det trengs. SensSolution gjør det mulig for operatører å bruke alle driftsdata som finnes i transformatorstasjonens kontroll- og beskyttelsessystem, kraftelektroniske omformere og tilkoblede delsystemer for analyse og rapportering.

Toppbilde: Siemens Energy sin kraftoverføringsløsning har holistisk skytilkobling og tilpasset webapplikasjonspakke.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen