Nordlo kjøper opp Nisec i Sarpsborg

Digitaliseringsrådiveren Nordlo kjøper opp det norske IT-selskapet Nisec i Sarpsborg. Dermed har de gjennomført sitt tredje oppkjøp i løpet av året for å styrke sin posisjon i Norge.

– Jeg er veldig fornøyd med kjøpet av Nisec, dels fordi de har et tilbud og en posisjon som kompletterer oss godt, blant annet fordi vi nå utvider vår virksomhet til flere deler av Sør-Norge, sier Fredrik Almén, konsernsjef i Nordlo.

Da selskapet ble etablert i mai 2019, fantes det allerede et oppkjøp i konsernet, daværende IT Total i Vennesla på Sørlandet. I januar 2020 ble Lerøen Datapartner i Bergen kjøpt opp og i august også Appex Operations i Haugesund, og nå altså Nisec i Sarpsborg.

Nisec tilbyr tjenester innenfor IT-sikkerhet, skytjenester og infrastruktur. Selskapet ble grunnlagt i 1999 av Rune Johannessen og André Sandvik og omsetter for ca. 45 millioner kroner. I dag har de 21 ansatte med kontor i Sarpsborg samt et satellittkontor i Oslo.

– Oppkjøpet er enda et steg i riktig retning i etableringen av en sterk IT- og digitaliseringspartner med et nasjonalt fotavtrykk, sier Geir Sandaker, forretningsområdeansvarlig for Nordlo i Norge.

– Vi har allerede sett et godt resultat og et nært samarbeid mellom våre kontor. Våre avdelinger i Norge genererer synergier fra hverandre og vi ser virkelig frem mot å få ny ekspertise, i form av nye energiske kolleger, sier Sandaker.

Større tjenestespekter og flere eksperter er bra for kundene

Med dette oppkjøpet øker Nordlo-gruppen til 686 medarbeidere og kontor på 39 steder i Sverige og Norge. Nisec kommer til å bytte navn til Nordlo, og deres kunder nå får tilgang til konsernets totale utvalg av tjenester og alle våre eksperter i Norden.

– Våre forretningsområder og produkter stemmer overens og kompletterer Nordlos tilbud. Våre styrker matcher hverandre godt, noe som vil være fordelaktig for både nåværende og nye kunder i regionen, sier Rune Johannessen, som nå blir adm. dir. for Nordlo Sarpsborg AS.

– Å bli en del av Nordlo-konsernet innebærer at våre kunder får tilgang til bedre leverandøravtaler, en dypere og bredere kompetansebank og flere ressurser. Konsernets ledelsesmodell bygger på lokale forretninger og beslutninger, noe som ble avgjørende for at vi valgte å bli en del av dette, sier Johannessen.

Bilde: Rune Johannessen, medgründer av Nisec, blir nå adm. dir. for Nordlo Sarpsborg AS.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen