Oslo vitensenter gjør suksess med digital kodeundervisning

Til tross for annerledesåret 2020 har Oslo vitensenter på Teknisk museum og de andre regionale vitensentrene lykkes svært godt med sitt heldigitale undervisningsprogram «Kodekraft». På landsbasis deltok hver fjerde tiendeklassing. Grunnet høy etterspørsel åpner vitensenteret nå opp for at også niendeklassinger kan delta.

– Kodekraft er en gratis undervisningspakke på to skoletimer, skreddersydd til læreplanen for niende- og tiendetrinn hvor elevene kan delta fra klasserommet eller faktisk også fra hjemmeskole. Så langt har vi hatt undervisning for 860 elever fra Oslo fordelt på 30 klasser, og håper at enda flere skoler i Oslo vil benytte seg av tilbudet, sier prosjektleder Sigurd Hunstad fra Oslo vitensenter ved Teknisk museum.

Kodekraft er et nasjonalt undervisningsprogram utviklet av ti regionale vitensentre og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter. Hensikten er å skape grunnleggende forståelse for programmering, energiutfordringer og skape realfagsglede gjennom praktisk læring.

Elevene opplever mestring

På landsbasis har 9000 elever fordelt på 472 klasser deltatt i undervisningen. Tilbakemeldinger fra over 100 lærere forteller at elevene opplever mestring og lærer noe nytt. Flere lærere har fortalt at undervisningen har vært givende i en utfordrende tid med undervisning.

– Tusen takk for oss! Det har vært lærerikt for både elevene og meg. Og de vil gjerne fortsette på samme plattform når vi skal jobbe videre med programmering! Lærer på 10. Trinn

Høy etterspørsel

Med fjorårets suksess er Oslo vitensenter i full gang med å rekruttere flere skoler slik at flere elever på ungdomstrinnet får grunnleggende innføring i algoritmisk tankemåte. Nå åpner vitensenteret for at niendeklassinger skal få tilgang til det koronavennlige undervisningstilbudet.

– Undervisningen er digital og krever lite fra lærere fordi en kompetent formidler fra oss lærer elevene hvordan de kan programmere et helt eget spill fra A til Å. På grunn av høy etterspørsel åpner vi nå også opp for niendetrinn. Både lærere og elever sier at det er en spennende og lærerik form for undervisning, sier Sigurd Hunstad ved Oslo vitensenter.

Målet er å gjennomføre undervisningen for alle niende- og tiendeklassinger i Oslo.

Les mer og bestill tilbudet ved Oslo vitensenter

Bilde: Oslo vitensenter ved Teknisk museum tilbyr koding for 9. og 10. klassinger i Oslo. Her underviser Connie Makilla. (Foto: Thomas Fjærtoft/Norsk Teknisk Museum)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen