Skalerbar analyseplattform fra ABB

ABB lanserer analyseprogramvare og -tjenester som kombinerer driftsdata med engineering og IT-data for å levere handlekraftig intelligens. Produsenter får hjelp med å optimalisere driften under krevende markedsforhold.

ABB Ability Genix Industrial Analytics og AI Suite er en avansert, skalerbar analyseplattform med forhåndsbygde, brukervennlige applikasjoner og tjenester. Den samler inn, kontekstualiserer og konverterer drifts-, prosjekterings- og informasjonsteknologidata til aksjonerbar innsikt som hjelper næringer med å forbedre driften, optimalisere administrasjon av utstyr og effektivisere forretningsprosessene trygt og bærekraftig.

Studier utført av analytikere antyder at industribedrifter typisk er i stand til å bruke bare 20 % av de genererte dataene, noe som sterkt begrenser deres evne til å anvende dataanalyse på en meningsfull måte. ABBs nye løsning fungerer som et digitalt datakonvergeringspunkt der informasjonsstrømmer fra forskjellige kilder i anlegget og virksomheten settes i sammenheng gjennom en enhetlig analysemodell. Bruk av kunstig intelligens (AI) på disse dataene gir meningsfull innsikt for prediksjon og optimalisering som forbedrer forretningsresultatene.

– Vi tror at måten å starte en dataanalytisk reise i prosess-, energi- og hybridindustrier er ved å bygge videre på den eksisterende, digitale teknologien – automatiseringen som styrer produksjonsprosessene, sier Peter Terwiesch, president i ABB Industrial Automation. – Vi ser en enorm mulighet for kundene våre til å bruke dataene fra driften bedre, ved å kombinere dem med prosjekterings- og informasjonsteknologidata for flerdimensjonale beslutninger. Denne nye tilnærmingen vil hjelpe våre kunder til å, bokstavelig talt, ta milliarder av bedre beslutninger.

Bibliotek med applikasjoner

ABB Ability Genix er satt sammen av en dataanalytisk plattform og applikasjoner, supplert med ABB-tjenester, som hjelper kunder med å bestemme hvilket utstyr, prosesser og risikoprofiler som kan forbedres, og bistår kunder med å designe og anvende disse analysene. Med et bibliotek med applikasjoner, kan kunder abonnere på en rekke analyser på forespørsel, basert på forretningsbehovet, og påskynde den tradisjonelle prosessen med å be om og planlegge support fra leverandører.

Løsningen er skalerbar fra fabrikk til hele virksomheter og støtter en rekke distribusjonsmetoder, inkludert sky, hybrid og på stedet. ABB Ability Genix utnytter Microsoft Azure for integrert nettsky-tilkobling og tjenester gjennom ABBs strategiske partnerskap med Microsoft.

ABB Genix hjelper utstyrsintensive produsenter med komplekse prosesser for å ta rettidige og nøyaktige beslutninger.

– ABB Ability Genix Suite gir unik verdi ved å tilgjengeliggjøre den kombinerte kraften fra diverse data, domenekunnskap, teknologi og AI, sier Rajesh Ramachandran, Chief Digital Officer for ABB Industrial Automation. – Utstyrsintensive produsenter får hjelp med komplekse prosesser for å ta rettidige og nøyaktige beslutninger gjennom dyp analyse og optimalisering på tvers av anlegget og virksomheten.

– Vi har designet denne modulære og fleksible suiten slik at kunder på forskjellige stadier i digitaliseringsreisen kan ta i bruk løsningen for å få fart på forretningsresultatene og samtidig beskytte eksisterende investeringer.

Samler og analyserer driftstekniske data

En sentral komponent er ABB Ability Edgenius Operations Data Manager som kobler, samler inn og analyserer driftstekniske data på produksjonsstedet. Her bruker man data generert av operativ teknologi som DCS og enheter for å produsere analyser som forbedrer produksjonsprosesser og utstyrsutnyttelse. ABB Ability Edgenius kan distribueres på egen hånd, eller integreres med ABB Ability Genix slik at driftsdata blir kombinert med andre data for strategisk forretningsanalyse.

– Det er stor verdi i data generert fra automatisering som kontrollerer produksjon i sanntid, sier Bern-hard Eschermann, teknologisjef for ABB Industrial Automation. – Med ABB Ability Edgenius kan vi hente data fra disse sanntids kontrollsystemene og gjøre dem tilgjengelige for å forutsi problemer og forhåndsdefinere handlinger som hjelper oss å bruke ressurser bedre og finjustere produksjonsprosesser.

Toppbilde: Bruk av AI gir meningsfull innsikt for prediksjon og optimalisering.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen