Standby vinner av Startup Weekend Travel 2019

Forrige helg jobbet 47 hackaton-deltakere i 54 intensive timer med å utvikle innovative forretningsideer for reiselivsbransjen. Vinnerbidraget er en app som fungerer som et mellomledd mellom flyselskaper og siste-liten-passasjerer.

Arrangementet på Startup Weekend Travel i Stockholm var i regi av Techstars med Amadeus som hovedsponsor.

På søndagen presenterte åtte team sine ferdige ideer for en fagjury fra reiselivs- og startup-bransjen, og om kvelden ble vinnerbidraget Standby kåret. Standby er en app som fungerer som et mellomledd mellom flyselskaper og «siste liten-passasjerer», for å tilby billige billetter og fylle tomme flyseter 24 timer før avgang.

– Det har vært en intens, utfordrende og fantastisk helg, sier Sonia Kaurah, gruppeleder for Standby. Målet var å finne en løsning som ville være fordelaktig for både flyselskaper og passasjerer, og samtidig bærekraftig ut fra økt kabinfaktor. Det er selvsagt utrolig gøy å vinne, særlig fordi jeg vet hvor tøff konkurranse det var etter å ha hørt de andre lagenes presentasjoner.

Juryens begrunnelse

En jury bestående av investorer og eksperter fra både reiseliv, innovasjon og gründervirksomhet kåret vinneren basert på teamenes presentasjoner av de behovene produktene skal oppfylle, selve produktene og markedsstrategi.

– Standby klarte i helgen å jobbe frem den mest komplette ideen, med forretningsmodell og validering av behovet til både kunder og leverandører, samt teknologi og design, begrunner juryformann Ulla Persson, General Manager i Amadeus Scandinavia. Flyselskapene har behov for å fylle flyene, og viljen til å kjøpe siste-liten-billetter er stor blant studenter. Fantastisk presentasjon og god lagånd!

Andre forretningsideer som ble presentert, var blant annet CarPdiem, en bildelingspool på flyplasser, og Travel Sense, en løsning for hvordan reiser kan gjøres enklere for personer med synsnedsettelse.

Ledende beslutningstakere, reiselivseksperter, gründere i fremgangsrike startup-bedrifter og eksperter innen områder som produktutvikling og UX-design var også på plass for å støtte og inspirere deltakerne.

– Det var utrolig høy kvalitet på samtlige bidrag, og det var tydelig at deltakerne hadde jobbet hardt og benyttet seg av støtten fra de erfarne mentorene, sier jurymedlem Joakim Skog, Programme Manager i Vinnova. Nå håper jeg at deltakernes innsats holder til å ta innovasjonene videre til realisering, noe som kan føre til at Sveriges blomstrende startup-bedrifter styrker sin topposisjon ytterligere i et internasjonalt gründerperspektiv.

Amadeus satser på gründere

Amadeus vil fortsette å satse på gründervirksomhet og knytte innovatører til bransjeeksperter og investorer, for å fremme innovasjon som kan gjøre hverdagen enklere for både passasjerer og reiselivsbransjen.

– Det har vært en utrolig inspirerende helg, med mange nyskapende ideer og løsninger fra samtlige deltakere, sier Tatiana Solodko Kuruca, Biz Dev Manager – Startups i Amadeus. Reiselivsbransjen er spennende og står overfor store endringer. Det er gøy å se at det er interesse for å utvikle bransjen blant innovatører. Jeg håper at initiativer som dette kan bidra til enda større engasjement hos gründere.

Amadeus’ løsninger hjelper reisende med å finne og planlegge sine reiser gjennom et økosystem av reisebyråer, søkemotorer, charterreisebyråer, flyselskaper, flyplasser, hoteller, leiebiler og tog.

For mer informasjon om Amadeus, gå til www.amadeus.com.

Bilde: Vinnerteamet bak Standby. I midten gruppeleder Sonia Kaurah.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen