Stor økning i hackerangrep

En ny global undersøkelse fra IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, avslører at 23 prosent av virksomheter i verden har blitt rammet av syv eller flere cyberangrep i løpet av 2020.

I tillegg kommer det frem at selskaper over hele verden har generelt økt risiko for å bli angrepet i løpet av de nærmeste årene.

I løpet av det siste året har i gjennomsnitt 23 % av alle bedrifter og organisasjoner verden over fått sine nettverk eller IT-systemer infiltrert minst syv ganger av cyberkriminelle.

Samtidig svarer 83 % av de 2795 spurte organisasjonene i Trend Micro sin globale undersøkelse at det er svært- eller veldig sannsynlig at hackere vil lykkes med lignende angrep de neste 12 månedene.

Ny indeks viser økt risiko for hacking

Tallene kommer fra den siste versjonen av Trend Micros Cyber Risk Index (CRI), som er utarbeidet av det uavhengige analyseinstituttet Ponemon Institute.

CRI er en indeks som uttrykker den nåværende risikoen et gitt selskap eller en organisasjon har for å bli offer for et cyberangrep. Indeksen bruker en numerisk skala fra – 10 til + 10, hvor – 10 er den høyeste risikoen for å bli offer for hackere. Gjennomsnittlig CRI for organisasjoner over hele verden akkurat nå er på  – 0,41.

Trend Micro sin globale undersøkelse avslører at 23 prosent av virksomheter i verden har blitt rammet av syv eller flere cyberangrep i løpet av 2020.

USA har den høyeste risikoen med et gjennomsnitt på – 1,07. Deretter kommer Europa med et gjennomsnitt på – 0,13. Asia er den tryggeste regionen med et gjennomsnitt på – 0,02.

Alle som ønsker å beregne sin egen CRI, kan gjøre det ved å besøke nettsiden til Trend Micro her.

– CRI er et svært effektivt verktøy for å vurdere og forstå hvorvidt bedriften er kompetansemessig forberedt på å håndtere et cyberangrep, sier kommunikasjonssjef i Trend Micro Norge, Karianne Myrvold. – De siste globale CRI-tallene viser at det er en økende fare for å bli angrepet. Norge er ikke et unntak. Heller tvert imot, advarer hun.

Phishing er den største risikoen

Trend Micro spurte også om hvilke typer cyberangrep organisasjonene og selskapene anser for å utgjøre den største risikoen. Frykten er størst for phishing (nettfiske) og sosial manipulering, etterfulgt av clickjacking, løsepengevirus, useriøse angrep og botnets.

– Utover frykten for hva et angrep kan koste i tapte inntekter og redusert omdømme, svarer virksomhetene at det de frykter mest av alt å miste som følge av et vellykket angrep, er kundedata samt finansiell og konfidensiell informasjon, sier Myrvold.

Studien ble utført av det uavhengige analyseinstituttet Ponemon Institute på vegne av Trend Micro. Undersøkelsen ble utført ved å spørre 2795 IT-fagfolk fra selskaper i alle størrelser over hele verden.

Respondentene var delt mellom 1119 fra USA, 824 fra Europa og 852 fra Asia.

Les mer om CRI her.

Toppbilde: Det er en økende fare for hackerangrep. Norge er ikke et unntak, sier kommunikasjonssjef Karianne Myrvold i Trend Micro Norge.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen