Styrker datasikkerhet for industriell drift

ABB og IBM inngår et samarbeid fokusert på kobling av datasikkerhet og operativ teknologi (OT). ABBs prosesskontrollsystemer kan kobles direkte til IBMs sikkerhetsplattform for å oppdage digitale trusler.

Som et første resultat av dette samarbeidet har ABB utviklet en ny tjeneste, OT Security Event Monitoring Service. Den kombinerer ABBs domenekompetanse for prosesstyringssystem med IBMs portefølje for overvåking av sikkerhetshendelser for å forbedre sikkerheten for industrien.

Industrielle kontrollsystemer utsettes i økende grad for målrettede dataangrep. Ifølge IBMs siste X-Force Threat Intelligence Index har angrep på industri- og produksjonsanlegg økt med over 2000 prosent siden 2018.

For bedre tilkobling av OT-data til det bredere IT-sikkerhetsøkosystemet, har ABB utviklet et nytt tilbud som gjør at sikkerhetshendelser fra ABB kan sendes til IBMs plattform for sikkerhetsinformasjon og hendelsesadministrasjon, kjent som QRadar.

Egnet for komplekse industrielle prosesser

ABB-løsningen ble designet i henhold til en referansearkitektur som er utviklet av ABB og IBM. Det gir den domenekunnskapen som er nødvendig for rask reaksjon på sikkerhetshendelser knyttet til prosesskontroll, og er spesielt egnet for komplekse industrielle prosesser i bransjer som olje, gass, kjemikalier og gruvedrift. Den nye programvaren for innsamling og videresending av hendelser som muliggjør denne integrasjonen, brukes for øyeblikket av tidlige kunder og vil gjøres bredt tilgjengelig av ABB de neste månedene.

Dette samarbeidet markerer første gang OT-data og prosessindustrikompetanse blir brakt direkte inn i et SIEM-system (Security Information and Event Monitoring), slik at trusler kan styres som en del av en organisasjons bredere datasikkerhetsoperasjoner og -strategi.

– ABBs samarbeid med IBM gjør det mulig å analysere prosesskontrollhendelser i sammenheng med sikkerhetsgrad og innvirkning på driftsmiljøet, sier Robert Putman, global leder for datasikkerhet ved Industrial Automation hos ABB. – Dette gir sterk forbedring av vårt syn på OT-datatrusler over hele linjen,

Produksjonsforstyrrelser på grunn av dataangrep eller tekniske feil kan være kostbare, som tapt produksjon og skade på fysisk utstyr. Den mest modne driftsovervåkingen er fokusert på utstyrets ytelse, enten det er en gassturbin, et drivsystem for å knuse malm, eller overvåking av forurensning fra et kjemisk anlegg.

KI identifiserer sikkerhetsavvik

Med det nye tilbudet kan ABBs prosesskontrollsystem samle inn informasjon fra hendelseslogger og dele den med IBM Security QRadar, som bruker automatisering og kunstig intelligens for å identifisere sikkerhetsavvik og potensielle trusler.

– Vi ser integrasjonen av disse løsningene som noe som bringer sammen markedsledende funksjoner for å få et felles bilde av OT-sikkerhet, sier Dr. Andreas Kühmichel, CTO, Chemicals, Petroleum & Industrial Products hos IBM. – Med mer omfattende synlighet for OT- og IT-sikkerhet, kan klienter bidra til å redusere risikoen for at produksjonen plutselig blir avbrutt på grunn av en sikkerhetshendelse, noe som resulterer i kostbar nedetid og bredere risiko for selskapet.

ABB- og IBM-teknologiene som er involvert i denne løsningen er designet på åpne plattformer slik at de kan operere på utsiden av prosesstyringssystemet og enkelt rulles ut i hybride skymiljøer som strekker seg over lokale-, private- eller offentlige dataskyer. Den felles løsningen er utformet slik at sikkerhetsprosesser fungerer via automatisering og ikke forstyrrer den industrielle styringen. Sikkerhetsanalysen i QRadar opererer gjennom et erfaringsbibliotek, som automatisk flagger hendelser og utløser tilhørende alarmer.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen