Tata hjelper Equinor med transformasjon til digitalt energiselskap

TSC – Tata Consultancy Services – er valgt som strategisk partner av Equinor for å akselerere energiselskapets digitaliseringsreise og bidra til å realisere visjonen om å bli et digitalt energiselskap.

TCS skal ta i bruk sin dype domenekunnskap om energisektoren og utnytte kraften fra maskinlæring og avansert analyseteknologi for å hjelpe Equinor med å oppnå vekst og transformasjonsmål. Med sterk kompetanse og bredde innen digitale teknologier, og investeringer i forskning og innovasjon, skal TCS oppnå datademokratisering på tvers av Equinors kjernevirksomhet.

“Vi er utrolig stolte over å få samarbeide med Equinor for å akselerere deres digitaliseringsreise og hjelpe dem å nå målet om å bli et digitalt energiselskap», sier Rajan Maheshwari, landssjef i TCS Norge.

Fokus på undergrunnsdata og analyse

Et innledende fokusområde vil være undergrunnsdata og analyse, hvor TCS vil samarbeide med Equinors team for å tilgjengeliggjøre datasett av høy kvalitet til forskjellige interessenter, hvor som helst og når som helst, ved å fylle ut Equinors undergrunns-Data Lake. Dette vil fungere som én sannhetskilde for all undergrunnsdata i bedriften. Innsikt hentet fra maskinlæring og avansert analyse vil gjøre det mulig for Equinor å jobbe mot en mer datadrevet tilnærming til viktige forretningsområder som leting, feltutvikling og drift, for å forbedre utvinningsgraden for hydrokarbon og redusere utvinningskostnadene.

TCS skal også hjelpe Equinor med å sikre bedre utnyttelse av data innen sikkerhet og bærekraft. Ved å korrelere ulike sikkerhetsrapporter og datasett og identifisere relevante mønstre og trender for å forutsi og forhindre hendelser, vil dette bidra til å forbedre sikkerhets- og bærekrafts-utfallene.

Location Independent Agile-modell

TCS skal bruke sitt proprietære DATOM-rammeverk for å evaluere modenhetsnivåer for data, identifisere glipper, utvikle et veikart for å forenkle driftsmodeller, sette opp datastyringsmodeller og bygge teknologimønstre og arkitekturer for å hjelpe Equinor med å utnytte data og analyse fullt ut for å gi bedre forretningsresultater. I tillegg skal TCS bruke sin Location Independent Agile-modell til å sikre innovative måter å jobbe på som gir økt hastighet til markedet, og samtidig bidrar til å sikre at utfallene er i tråd med forretningsmålene.

– Bedrifter innser i økende grad at det første steget i en vellykket digital transformasjonsreise er å bli en datadrevet organisasjon. Data og analyse er i dag sentralt for foretakenes evne til å oppdage nye verdiskapingsmuligheter, og blir del av kjernen i forretningsmodeller, sier Dinanath Kholkar, direktør for Analytics and Insights i TCS.

– TCS er stolt av å samarbeide med Equinor for å skape et sterkt data- og analysefundament, som utnytter evnene innen avanserte analyse- og AI-løsninger, og hjelper med å akselerere deres innsiktsdrevne transformasjonsreise for å bli et digitalt energiselskap.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen