TCS CodeVita avholdt verdens største programmeringskonkurranse

Årets TCS CodeVita konkurranse har vunnet Guinness verdensrekord som verdens største programmeringskonkurranse. Den niende sesongen av Tata Consultancy Services (TCS) sin årlige konkurranse sikret 136 054 deltakere fra 34 forskjellige land.

– Vi er utrolig glade for at vår programmeringskonkurranse, TCS CodeVita, har vunnet en Guinness World Records-tittel. Det som faktisk er enda morsommere er at så mange unge teknologi-interesserte deltok denne sesongen, sier Tommi Mäkinen, leder for innovasjon for TCS i Europa.

– For TCS og for bransjen som helhet er det viktig at det er en konstant vekst av nytt talent med en brennende interesse for teknologi, og denne konkurransen er en måte for TCS å fremme den interessen. Personlig vil jeg virkelig gjerne se studenter fra Norden delta og konkurrere om topplasseringene med sine programmeringsevner i neste TCS CodeVita, sier han.

Tilbudt praksisplass

TCS CodeVita konkurransen for 2021 inviterte studenter fra hele verden til å sette sine programmeringsevner opp mot hverandre. Deres kunnskap og kodeferdigheter ble testet gjennom komplekse problemer som måtte løses i løpet av en intensiv seks-timers periode. Vinnerne av konkurransen mottok ikke bare premiepenger, men ble også tilbudt en praksisplass hvor de får jobbe direkte med ingeniører fra TCS. Årets vinner, Ben Alexander Mirtchouk fra Stevens Institute of Technology, New Jersey, er konkurransens første amerikanske vinner noensinne.

Andreplassen gikk til Václav Volhejn, student ved ETH Zürich i Sveits, mens Ali Khosravi fra University of New South Wales i Sydney, Australia, kom på tredjeplass. De tre vinnerne mottok en premiepott på henholdsvis 10 000, 7000 og 3000 USD.

CodeVita ble lansert i 2012 for å øke bevisstheten om de forskjellige programmene og for å oppdage lovende talent. Siden starten har hundrevis av studenter fullført praksis ved TCS via CodeVita. Siden sesong 3 har CodeVita også ført til mer enn 11 000 jobbtilbud hos TCS, noe som understreker en fremvoksende trend – å rekruttere gjennom spill.

Bilde: Tata Consultancy Services sin globale konkurranse for unge programmerere tiltrakk 136 054 deltakere fra 34 forskjellige land.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen