Techstep kjøper Optidev AB

Techstep ASA har i dag signert en avtale om kjøp av Optidev AB for 200 millioner svenske kroner som et ledd i strategien om å styrke sin posisjon som den ledende nordiske aktøren innen Managed Mobility Services (MMS).

– MMS er et av de raskest voksende segmentene innen det globale markedet for telekom og IT tjenester, og oppkjøpet av Optidev vil vesentlig styrke vår posisjon i dette attraktive segmentet, sier Jens Haviken, CEO i Techstep. – Vi er to komplementære virksomheter med meget kompetente ansatte som har et genuint ønske om å levere verdiskapende mobilitetsløsninger til våre kunder. Sammen vil Techstep og Optidev danne en sterk plattform for videre vekst.

Sammen blir selskapene en ledende IP- og programvarefokusert leverandør av løsninger for digitale og mobile arbeidsplasser med sterke etablerte posisjoner i Norge og Sverige, og en økende tilstedeværelse i Danmark. Oppkjøpet er i tråd med Techsteps uttalte Nordiske vekststrategi. Techstep vil etter at transaksjonen er gjennomført ha ca. 60 millioner norske kroner i årlige abonnementsinntekter (ARR) (per 30. juni 2020).

Optidev er en utvikler og leverandør av B2B programvare og mobilitetsløsninger til hovedsakelig kunder innen transport, logistikk og nødetater i Sverige, Norge og Danmark. Hovedkontoret ligger i Borås, Sverige, og selskapet har 85 ansatte.

– Optidev har utviklet og levert forretningskritiske mobilitetsløsninger siden 2000. Vi ser Techstep med sin MMS-kompetanse som en utrolig god match der begge selskapene utfyller hverandre godt», sier Fredrik Logenius, adm. dir. i Optidev. – Sammen vil selskapene våre tilby markedsledende mobilitetsløsninger støttet av en sterk nordisk organisasjon for å drive fremtidig vekst.

Optidev er et raskt voksende og lønnsomt selskap og hadde en omsetning på 188 millioner svenske kroner i 2019, en bruttofortjeneste på 103 millioner kroner, og EBITDA på 26 millioner kroner. Optidev vil drives som en egen forretningsenhet ledet av Fredrik Logenius. Han vil også gå inn i Techsteps ledergruppe. Selskapene vil dele beste-praksis for å optimalisere drift og forbedre marginer.

For mer informasjon, se www.techstepasa.no

Bilde: Enige om oppkjøp Fredrik Logenius, adm. dir. Optidev (f.v.), Marius Drefvelin, CFO Techstep, Jens Haviken, CEO Techstep og Christian Lundin, viseadm. dir. Optidev. (Foto: Marthe Haarstad)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen