Telia åpnet 5G-nettet for kundene

Telia Norge åpnet i dag sitt 5G-nett i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo for kundene 12. mai. I løpet av 2020 utvides 5G-dekningen i Oslo, samtidig som nettet åpnes i Trondheim og Bergen.

Telia skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett innen utgangen av 2023, og allerede i løpet av neste år er ambisjonen at opptil halve befolkningen skal ha 5G-dekning.

– Dette er en merkedag i Telias og våre kunders historie. I en tid hvor vi virkelig ser betydningen av vår digitale grunnmur for å holde samfunnshjulene i gang er vi utrolig stolte over å kunne åpne vårt 5G-nett for kundene med Lillestrøm som første sted ut, sier Stein-Erik Vellan, adm. dir. i Telia Norge. – Vi ruller ut 5G fortløpende i norske byer og tettsteder, og skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett innen 2023.

– Dette handler om konkurransekraft for landet vårt. Neste generasjons mobilnett åpner for fremtidens digitale tjenester, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland. – Dette bidrar til å sikre at norske mobilnett også i fremtiden vil være blant de beste i verden. Mobilnettene er svært viktige for folk, næringsliv og offentlig sektor over hele landet, sier ministeren.

– Dette er en viktig dag for Lillestrøm kommune. Vi har et næringsliv som kan utnytte teknologien og skape nye løsninger. Også innbyggerne vil få glede av mulighetene som teknologien gir; blant annet kan vi bruke den store kapasiteten i 5G-nettet til datainnsamling, og dermed få en mer effektiv drift innenfor kommunalteknikk. Teknologien gir også muligheter til nye velferdsteknologiløsninger. Vi går en veldig spennende tid i møte, sier ordfører Jørgen Vik i Lillestrøm kommune.

For å få tilgang til Telias 5G-nett trenger du et mobilabonnement fra Telia og en mobiltelefon som støtter den nye teknologien. I første omgang er dette Samsung Galaxy S20-serien og OnePlus 8-serien som er tilgjengelige i Telias butikker eller på telia.no. Begge mobiltelefonserier vil etter en programvareoppdatering før sommeren kunne benytte det nye 5G-nettet. 5G vil samtidig være inkludert i de fleste av Telias abonnementer uten ekstra kostnad.

Her kan du lese hele pressemeldingen.

Bilde: Ordfører i Lillestrøm kommune Jørgen Vik, distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland og adm. dir. i Telia Norge Stein-Erik Vellan åpner Telias 5G-nett i Norge. (Foto: Børge Solem)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen