Telia først i Norge med private mobilnett

Telia Norge satser nå for fullt på å levere private mobilnett til bedrifter, industri og offentlige virksomheter i Norge. Private mobilnett fra Telia leveres både på 4G og 5G og gir sikker og pålitelig konnektivitet for forretningskritiske bruksområder.

– Vi er i front på 5G her til lands og med dette som utgangspunkt ønsker vi nå å ta en ledende posisjon på private mobilnett («Enterprise Mobile Network»)i det norske bedrifts- og virksomhetsmarkedet, sier Jon Christian Hillestad, leder for bedriftsmarkedet i Telia Norge.

– Denne type nett er nytt i Norge, men Telia har levert flere slike løsninger i våre andre nordiske markeder. Nå opplever vi en økende interesse for private nett og spesialiserte tjenester levert i Telias nasjonale mobilnett blant bedrifter og offentlige virksomheter. Vi har allerede et veldig spennende samarbeid med Sporveien som skal bruke mobilnettet vårt til å styre T-banen i Oslo. Videre er vi er i dialog og prosess med flere andre aktører over hele landet.

Private og hybride mobilnett

Private mobilnett fra Telia passer spesielt godt til virksomheter med store krav til sikkerhet og ytelse, slik som sykehus, flyplasser og logistikkterminaler. Videre er robuste og pålitelige mobilnett en forutsetning for automatisering, slik vi ser mye av innen produksjon- og prosessindustri. Virksomheter med operasjoner på steder der man ikke har et godt utbygget mobilnett er andre naturlige kundegrupper, for eksempel gruveindustri eller oljeinstallasjoner på sokkelen.

Som en operatør med et ledende nasjonalt utbygget mobilnett kan Telia videre tilby en kombinasjon av private mobilnett og selskapets eksisterende nasjonale mobilnett, såkalte hybride nett. Det er interessant for aktører med særskilte behov for robust og pålitelig nett på definerte lokasjoner, men hvor man også ønsker mobilitet over større avstander som det nasjonale nettet kan gi.

– Mulighetene er mange. Vi har forsket, utviklet og sett på muligheter for private nett i lang tid med ulike samarbeidspartnere, og vi ser nå frem til å ta i bruk teknologien sammen med norsk næringsliv og det offentlige. De vanligste bruksområdene er å bruke nettene som rene datanettverk, men det er mulig å levere flere ulike tjenester på toppen av infrastrukturen, for eksempel push-to-talk, sier Hillestad.

Driftet tjeneste fra Telia

Private og hybride mobilnett er infrastruktur som leveres som en driftet tjeneste fra Telia, med garantert ytelse og tilgjengelighet.

– Vi kan levere både på 4G og 5G, men det er 5G-teknologien som gir de største mulighetene i fremtiden, blant annet med tanke på hastighet, responstid og ytelse, sier Hillestad.

Telia bygger nå for fullt ut sitt landsdekkende 5G-nett, og i første halvdel i 2021 skal 19 flere byer og kommuner få 5G fra Telia, deriblant Stavanger, Sandnes, Sola, Asker, Bærum, Nordre Follo, Ullensaker, Øygarden og Askøy. Selskapet åpnet i fjor 5G-nettet i Oslo, Bergen, Trondheim og Lillestrøm, og i løpet av 2021 skal halvparten av Norge befolkning ha tilgang til 5G der de bor.

– Vi skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett innen 2023, og vi høster daglig nye, spennende erfaringer med den grensesprengende 5G-teknologien, sier Hillestad.

– Det gjør at vi kan være en attraktiv partner for de som vurderer private mobilnett til sin virksomhet. Videre tilbyr vi kundespesifikk 5G-utbygging, slik at virksomheter uavhengig av lokasjon kan få tilgang til den nye og superraske 5G-teknologien.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen