Telia lanserer Sikkert Internett for SMB bedrifter

TDC i Norge blir en del av Telia bedrift, etter at Get TDC ble kjøpt av Telia. Sikkert Internett er det første produktet som lanseres i den nye bedriftssatsningen. Med innebygget IT-sikkerhet, høyere fart og garantert oppetid representerer produktet det beste fra fast- og mobilnett og er det første i verden i sitt slag.

Telia lanserer nå Sikkert Internett, et produkt skreddersydd for små og mellomstore bedrifter. Trippelløsningen er helt ny type bredbåndsruter som inneholder bedre IT-sikkerhet, garantert oppetid og raskere bredbåndsfart.

– Sikkert Internett er en verdensnyhet til små og mellomstore bedrifter, sier Jon Christian Hillestad, leder for Telias bedriftsmarked. Gjennom en ruter kan man nå få sikkerheten man vanligvis måtte ha en hel IT-avdeling for å ha, høyere bredbåndsfart og dessuten garantert oppetid fordi ruteren kobles automatisk til 4G hvis fastlinjen faller ut. Dette er en gavepakke av løsninger som er svært velkommen for små og mellomstore bedrifter.

Kan spare næringslivet for milliarder
Når det kommer til cybersikkerhet er det to tall som peker på et skrikende behov etter bedre sikkerhetsløsninger: 60 prosent av alle bedrifter som blir rammet av cybertrussel går konkurs etter seks måneder, og i snitt ble 7 av 10 amerikanske bedrifter rammet av cyberangrep i 2017.

Med andre ord oppdager ikke bedriftene truslene i tide, og når de rammes så rammes de hardt. Gjennom Telias nye løsning vil nettrafikken inn og ut av bedriften blir overvåket av Cisco sin sikkerhetsavdeling. I praksis betyr det at hundrevis av sikkerhetseksperter og dagens mest moderne systemer passer på alle bedriftene som har ruteren fra Telia.

– De små og mellomstore bedriftene har ikke beskyttelsen de trenger for dagens trusselsituasjon, og på toppen av det ser man at antall cyberangrep øker med mange prosent hvert eneste år. Det betyr at sannsynligheten for å bli rammet er rekordhøy og stadig økende, understreker Hillestad.

Alltid oppe
En annen frustrasjon for næringslivet er å miste internett-tilkoblingen, og det er svært frustrerende i en digital verden hvor tid er penger. Derfor har den nye ruteren innebygget 4G-backup, som betyr at ruteren bytter fra kabelsignalet til mobilsignalet ved behov. Med denne løsningen kan Telia garantere at bedriftene ikke mister nettkoblingen og verdifull oppetid.

– Når vi lanserer en ruter som aldri går ned tar vi et kjempegrep for å holde næringslivet tilkoblet resten av verden, hele tiden. Det er slike grep vi som et teknologiselskap skal være gode på, sier Hillestad.

Sikkert Internett har dessuten en turbofunksjon hvor man bruker mobilnettet til å gi ekstra båndbredde. Dette vil være et stort pluss for alle de tusener av bedrifter som i dag har bredbånd levert på tradisjonelt kobbernett, med ulike former for DSL og har lavere hastigheter.

– Dermed reduserer vi ventetiden hos bedriftene, og vi tror at dette er et tiltak som sparer mye tid og dermed mye penger for små og mellomstore bedrifter, påpeker Hillestad.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen