5 µm fokusdiameter for de aller minste komponentene

DMG MORI utvider sin maskinportefølje innen pulverbadprosesser medden nye Lasertec 12 SLM. Maskinen er optimalisert for høypresisjon produksjon av tynnveggete komponenter og er utstyrt med den nyeste programvare.

Presisjon i additiv produksjon avhenger i utgangspunktet på tre parametere: minimal fokusdiameter, overholdelse av minste sjikttykkelse samt reduksjon av største partikkelstørrelse i pulveret. Akkurat disse parameterne har man tatthensyn til i utviklingen av den nye Lasertec 12 SLM; DMG MORI har designet en høypresisjon maskin for å bygge opp de tynneste veggtykkelsene. Gode egenskaper og funksjonalitet er allerede kjent fra Lasertec 30 SLM. rePLUG pulvermodul CELOS som en integrert løsning, åpent system og ergonomisk design er også brukt på Lasertec 12 SLM, noe som gjør at den innovative maskinen føyer seg utmerket inn i DMG MORIs portefølje innen additiv produksjon.

Presisjonsarbeid og godt byggevolum

DMG MORI utviklet den nye Lasertec 12 SLM med fokus på presisjon i pulverbad-prosessen. Fokusdiameter på 35 µm i hele byggeområdet gir høypresisjons oppbygging av de tynne vegger. De tynneste lagene kan bygges presist og med eksakt repeterbarhet takket være det integrerte direkte målesystemet med en oppløsning på 1 µm. En integrert sikt-enhet hindrer større partikler eller agglomerate fra å trenge inn i arbeidsområdet rett før innføringen av pulver. Dessuten skjer tilføringen av pulver i byggeprosessen trygt i et inertgass-system.

Prinsippskisse for Lasertec 12 SLM.

Til tross for spesialisering og optimalisering i høypresisjon oppbygning av filigrane strukturer, oppnår man likevel et byggevolum på 125×125×200 mm. Ergonomisk utforming av maskinen i Stealth design reflekterer blant annet at DMG MORI kontinuerlig søker å gjøre arbeidet ved maskinen enkelt og effektivt gjennom å sørge for bedre tilgjengelighet til alle nøkkelelementer.

Videre er Lasertec 12 SLM basert på samme maskinplattform som annen generasjon Lasertec 30 SLM Det gjør den nye maskinen både robust og kompatibel med konvensjonell rePLUG og med rePLUG reSEARCH. Hurtig materialendring på mindre enn to timer gir markant økning av produktiviteten med Lasertec 12 SLM.

DMG MORI har designet rePLUG reSEARCH spesielt for utvikling av materialer. I motsetning til den konvensjonelle rePLUG sin store pulverbeholder med en lukket pulverkrets, har denne modulen en flaske-baserte pulvermating for signifikant mindre materialmengde. Rengjøring av systemet blir enklere, noe som gir store tidsbesparelser og reduserer risikoen for kryss-smitte til minimum. Dette er spesielt viktig for tester der det brukes et antall materialer. Eventuelt overskytende pulver er også fanget i en flaske og kan siktes eksternt klar for gjenbruk.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen