ABB leverer 800 industriroboter til VW

ABB hat fått oppdraget med å levere over 800 industriroboter til Volkswagen nyttekjøretøy. Ved anlegget i Hannover skal robotene bidra i produksjonen av en ny generasjon elektrokjøretøy.

Volkswagen nyttekjøretøy moderniserer virksomheten og installerer et svært moderne anlegg for å produsere den helelektriske ID. BUZZ. Produksjonen skal begynne i 2022. Robotene fra ABB skal gjøre sin innsats i karosseribygging og vil overta en båndbredde av oppgaver innen dette området.

– Vi gleder oss over å kunne utvide den langvarige forretningsforbindelsen med Volkswagen og å kunne støtte dem i deres ekspansjon innen e-mobilitet. Robotløsningene fra ABB gir produksjonsprosessen hos Volkswagen en høy grad av fleksibilitet og hjelper med selskapet til å anpasse seg trender og endrete kundekrav, sa Sami Atiya, leder av robotikk & produksjonsautomasjon i ABB.

Nyheter for bilprodusentene

Ved siden av roboter og applikasjonsspesifikk utrustning tilbyr ABB b bilindustrien standardiserte produksjonsceller så vel die konseptualisering, planlegging og realisering av komplette produksjonslinjer. Over plattformen ABB Ability har kunden også muligheten til å profitere på ulike digitale tjenester, deriblant prosessoptimalisering, flåtemanagement og fremtidsrettet vedlikehold.

Ny og gammel. Folkevognbussen fikk kultstatus på sekstitallet. Den nye heleelektriske versjonen har klar designinspirasjon fra sin forgjenger. (Foto: Volkswagen)

I år har ABB innført en rekke nye teknologier som understøtter bilprodusentene i å øke sin produktivitet bærekraft. Et eksempel er PixelPaint-løsningen for kundespesifikk kjøretøylakkering. PixelPaint har et blekk-strålehode som eliminerer lakksky (overspray) og sikrer at tofarge-lakkering og individuell design kan utføres i én gjennomkjøring – uten unødig maskering og demaskering av karosseriet. Gjennom dette reduseres omløpstidene med rundt 50 prosent. I tillegg forbedres miljøvennligheten, da 100 prosent av lakken legges på karosserioverflaten. Dermed unngår man avfall i form av restprodukter.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen