ABB selger Power Grids til Hitachi

– Divisjon Power Grids vil styrke Hitachi som en global leder innen energiinfrastruktur og Hitachi vil styrke Power Grids posisjon som global leder innen kraftnett, sier ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer.

I første omgang vil ABB beholde 19,9 % av Power Grids for å sikre overgangen, som skal være sluttført i løpet av første halvår 2020. I følge Nikkei Asian Previews er den innledende fasen av transaksjonen verdt ca. 7 milliarder dollar (vel 60 milliarder kroner).

– For å støtte våre kunder i verden med enestående teknologiske endringer og digitalisering, må vi fokusere, forenkle og skape vår forretningsvirksomhet for lederskap. Dagens grep vil skape et nytt ABB, en leder fokusert på digitale bransjer, sier ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer.

ABB ble grunnlagt i 1988 da svenske Asea gikk fusjonerte med sveitsiske Brown Boveri og etablert stor global aktør innen elkraft. Konsernet er i dag representert i mer enn 100 land og har ca. 147 000 ansatte.

Fokus på kundetilpasning

Med salget av Power Grids-divisjonen avslutter ABB en tidligere matrisestruktur. Konsernet vil nåfokusere på gruppens strategi, portefølje- og resultatstyring, kapitalfordeling, kjerneteknologier og ABB Ability-plattformen

– Med denne transaksjonen realiserer vi verdier vi har bygget opp gjennom transformasjonen av Power Grids i løpet av det fire siste årene, sier Spiesshofer.

– Denne transaksjonen vil styrke Power Grids virksomhet. Divisjonen kommer nå i et miljø med gode forutsetninger både når det gjelder infrastruktur og finansiering. Dette er bra for Hitachis tilbud og for ABBs aksjeeiere, sier ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer. (Foto: ABB)

– For å konkurrere i dagens raskt skiftende verden, gir vi våre forretningsvirksomheter økt myndighet gjennom oppløsning av matrisestrukturen for å sikre null-distanse til kunder og forbedre våre beslutninger. Våre nye forretningsenheter, hver en global leder, vil være godt tilpasset måten kundene opererer og fokusere sterkere på fremvoksende teknologier som kunstig intelligens, sier han.

– Kunngjøringen markerer begynnelsen på et nytt kapitel i ABBs historie. Ved å bygge på vår teknologi og globale, talentfulle medarbeidere vil vi styrke vårt fokus i digitale bransjer, og levere konkurransedyktig verdi til våre aksjonærer, sier Peter Voser, styreleder i ABB.

– I løpet av de fire siste årene har gjennomføringen av ABBs strategi lagt grunnlaget for at vår forretningsvirksomhet kan konkurrere i digitale bransjer i rask endring og levere lønnsom vekst, sier Voser.

Foreløpig er bare hovedlinjene i omorganiseringen og den endrete strategien fastlagt. I februar vil selskapet komme med en mer detaljert beskrivelse av hvordan det nye ABB skal se ut.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen