Britisk el-suksess for IDT

I to år har IDT Solutions arbeidet med å utvikle et unikt strømuttak – grenstav – spesialtilpasset det britiske markedet. Første leveranse ble revet bort fra hyllene, nå er et nytt parti klart til å sendes over Nordsjøen.

Elektro: – Vi tror det engelske eventyret så vidt er begynt. Tilbakemeldingene på samarbeidet så langt har vært veldig bra og det er en avtale med voldsomt potensial. Vi har solgt mye på første levering og vi har også blitt kjent med en ny prosjektleder som er meget fremoverlent, sier Knut Bråstad, prosjektansvarlig i IDT Solutions.

Oppdragsgiver er den engelske importøren Univolt, som leverer elektriske komponenter til industri-, bygg- og anleggsnæring i hele Storbritannia.

I februar i år var britene på norgesbesøk for å godkjenne den siste prototypen, og i mai ble første leveranse sendt over til England. Snart er leveranse nummer to på vei over Nordsjøen fra innovasjonsbedriften på Toten.

– Kravene for å få et produkt godkjent i Storbritannia er skyhøye, og IDT Solutions har virkelig jobbet hardt for å få dette til. Enkelt forklart har hovedutfordringen vært å ta frem en helt ny aluminiumsprofil, og tilpasse teknologien til engelske standarder, sier Bråstad.

Satser på prefabrikkert

IDTs Bråstad legger ikke skjul på at Storbritannia er et tøft marked, og han har inntrykk av at mange leverandører kvier seg for de teknologiske utfordringene britiske standarder utgjør.

IDT har utviklet en grenstav tilpasset det britiske markedet.

– Storbritannia er veldig konservativt, og vi opplever at det ikke er ønskelig med prefabrikkerte produkter. Elektrikerne ønsker i hovedsak å koble sammen utstyret selv. Vi i IDT Solutions er likevel overbevist om at den første leverandøren som starter med prefabrikkerte elementer vil ha en stor forretningsmessig fordel. Dette jobber vi med å få våre britiske oppdragsgivere til å forstå, sier elektromøbel-eksperten.

Fra før leverer IDT Solutions prefabrikkerte elektroprodukter for installasjonsmarkedet i både Sverige, Finland, Island og Belgia. Nå som den norske innovasjonsbedriften har skapt gnist i det britiske markedet er de klare for å fortsette å sette solide fotavtrykk utenfor Norges grenser.

– Vi skrur produktene sammen, tester og godkjenner. Sluttkunden får en løsning som er enklere og raskere, samtidig som at det bidrar til en stor verdiskapning for IDT. Verden er alltid i utvikling – det er IDT også, avslutter prosjektleder Bråstad.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen