Desinfeksjonsrobot utviklet på én uke

Siemens og Aucma har laget en intelligent desinfeksjonsrobot som skal settes inn i kampen mot koronaviruset. På bare én uke har gikk de fra ide til prototyp.

Helt siden korona-utbruddet har mange sykehus hatt et påtrengende behov for desinfeksjonsroboter som kan overta oppgaver i der det er høy smittefare for de ansatte. I løpet av svært kort tid har et team med ti spesialister i kretsen rundt initiativtager Yu Qi, leder av forskningsgruppen Advanced Manufacturing Automasjon ved Siemens i Qingdao, utviklet en slik robot. Yu Qi arbeider i et laboratorium for robot-Applikasjoner som er satt opp av Siemens og Aucma. De jobber særlig med utvikling av spesialroboter, førerløse fartøy, industriroboter og intelligent utrustning.

Ren elektrisk løsning

De fleste desinfeksjons-robotene kombinerer en bensindrevet tåkepistol med elektrisk drivverk. Opptanking av roboten på stedet er imidlertid vanskelig og eksosutslipp på et sykehus er ikke bra. Teamet besluttet seg derfor å utvikle en helelektrisk desinfeksjons-robot for å best mulig møte kravene i sykehuset. Blant de største utfordringene for utviklerne var høyest mulig grad av sterilisasjonsvirkning med minst mulig bruk av desinfeksjonsmidler samt 360-graders dekning i trange rom.

Effektiv begrensing av virusspredning

Roboten går på litiumbatteri og har to tåkepistoler kan desinfisere en flate på 20 000 til 36 000 kvm per time. Fra en 360°kameraplattform overføres bildedata og informasjon i sanntid. Sammen med en algoritme for bildegjenkjenning kan brukerne behandle de infiserte områdene via fjernbetjening. Dermed kan utbredelsen av infeksjonssykdommer hindres med relativt små kostnader. For at robot skal kunne operere problemløst på forskjellige overflater og bedre overvinne hindringer og stigninger valgte teamet beltedrift i stedet for hjul.

Bilde: Med hightech mot virus. Siemens og Aucma har utviklet en intelligent desinfeksjonsrobot.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen