Dypboring med dreibare skjær

Vibrasjoner ved dypboring forringer kvaliteten. Mapal satser derfor på spesielle dreibare skjæreplater. Noe som gjør metallbearbeidingen mer prisgunstig.

Vibrasjoner oppstår ofte når man borer dypt eller under ustabile bearbeidingsforhold. Disse vibrasjonene forringer hullkvaliteten og har en negativ innvirkning på verktøyets levetid. Med vendeskjær kan du utføre spesiell geometri på plater og bore med høyre kvalitet

Buesliping forhindrer vibrasjoner

Mapal satser derfor på vendbare skjæreplater med buesliping for å eliminere vibrasjonene. Spesielt ved behandling av støpte materialer gir metoden gode resultater. Verktøyprodusenten kombinerer nå de tekniske egenskapene i buesliping med de økonomiske fordelene ved pressete skjæreplater. Resultatet er en svært økonomisk løsning for oppboring med utskiftbare skjær.

Vendeskjær med buesliping brukes blant annet til boring av sylindre, sponfraskilling på veivaksellager, hydraulikkhus eller drev til vindturbiner. I bearbeidingsprosessen legger bueslipen seg til inntil hullveggen og støtter verktøyet. Med denne støtteflaten minimeres mulige vibrasjoner. Plateslipingen kan sammenlignes med den rundslipefasen til et friksjonsverktøy.

Mapal – verktøy siden 1950

Mapal Präzisionswerkzeuge Dr. Kress KG er en av verdens ledende produsenter av presisjonsverktøy, og leverer til større kunder innen bil- og luftfartsindustrien samt til mekanisk og anleggsteknikk. Det familieeide selskapet er representert i 44 land med produksjons-, salgslokasjoner og hadde i 2018 en omsetning på 640 millioner euro.

Les mer på Mapals hjemmeside.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen