En robotcelle, to sveisemetoder

Med en robotcelle fra Kuka bearbeider Woll Maschinenbau sine deler for spesialmaskiner enda mer effektivt. Slik fungerer den nye robotcellen.

Det er alltid utfordringer i å bygge spesialmaskiner, men maskiner og utstyr for medisinsk teknologi er ekstra krevende. Familiebedriften Woll Maschinenbau utvikler komplekse maskinkonsepter, med høye krav til den tekniske gjennomføringen samt kunnskap om materialer. For å møte kundenes krav har Woll innført nye produksjonsteknologier.

I Kuka har de funnet en partner innen robotsveising. Resultatet er et automatisert sveisesystem med programmeringsverktøy som gir vesentlig tidsbesparelse. På det nye anlegget bearbeides komponenter for maskiner og utstyr, hovedsakelig i rustfritt stål.

Selskapene i medisinsk teknologi gjøre høye krav om materiale og godtar kun sertifiserte bedrifter som leverandører. Woll har mange års erfaring i bearbeiding av høylegerte materialer som krom-nikkel-stål og de har alle relevante sertifikater.

En av de svært følsomme komponentene en produktpalett som brukes blant annet i autoklaver. Den plukker medisinske engangsartikler som væskeholdige poser til trykktank for sterilisering forfremmet og holder dem i korrekt posisjon. Til dette formålet har Kuka utviklet en robotløsning som optimerer sveiseprosessen og øker produktiviteten for Woll.

For å sikre en 100 % reproduserbarhet av arbeidet kreves svært høy presisjon og konstant kvalitet. Lasersveisecellen FlexibleCell fra Kuka gjør det mulig å bytte mellom ulike prosesser, som her mellom laser- og wolfram-inert gassveising (TIG).

Finere sømmer

Industriroboten er en sentral del anlegget og den blir utstyrt med nødvendig sveiseutstyr. Skifte av sveisehoder kan utføres manuelt eller automatisk. Gjennom en kombinasjon av sveiseprosesser kan Woll utnytte fordelene med begge sveisemetodene. Lasersveising er mye raskere. Mindre varme mates til arbeidsstykket, det deformeres lite og det må brukes mindre tid på etterbehandling.

Med tidsbesparelsen under lasersveising blir produksjonstiden er kortere firmaet sparer kostnader. Ved å veksle på beskyttelsesgasser i sveisemetodene kan eksempel større spaltebredder mellom delene som skal sveises lettere føyes sammen. – Gjennom automatisering kan vi oppnå nå en jevnere sveisesøm. Spesielt etter lasersveising er de synlige sømmene finere enn før, sier John Castle, ansvarlig for automatisk sveising på Woll.

Praktisk overgang til lasersveising

For Woll hat der vekslingen mellom de to prosessene en ekstra fordel: Den muliggjør bruk av laserteknologi. Det kompakte, ca. 5×7 meter store anlegget, er ikke bare fleksibel med hensyn til sveiseprosessen, med også i håndteringen av komponenter. De ulike komponentene som skal sveises kan etter størrelse eller kompleksitet i bearbeidingen føres sammen på ulike måter: Enten med sikker lasting utenfor cellen via et dreiebord, eller manuelt via en sideport direkte i robotens arbeidsområdet.

Utstyr for medisinsk teknologi krever høy presisjon. Her lager Woll en produksjonslinje for filter, den er bygget opp som et taktfast rundbordsanlegg. (Foto: Woll)

Operatøren forsyner en tre-akse posisjonerer med komponenter som umiddelbart bearbeides i cellen. De to andre aksene kan beveges synkronisert som matematisk koblete robotakser. Det gjør sveisesømmen optimalt tilgjengelig, slik at sveiseprosessen kjøre synkronisert med alle akser i anlegget. Verktøyradiusen er her 60 cm, men kan justeres til etter kundens behov.

Operatøren kan alternativt legge emner via en sideport direkte inn i cellen på et separat arbeidsbord, på tre-akse posisjonereren eller på et ekstra dreie-vippe-bord. Dette er spesielt nyttig for arbeid med av svært store komponenter eller små serier. Eller når det er vanskelige å finne sveisesømmen, for eksempel sylindriske deler. Disse plasseres i kar på dreie-vippe-bordet for å gjøre sveisingen enklere.

Med Kuka.Sim integrert styringsprogram sparer Woll mye tid på programmering av anlegget. Dette trenger ikke å gjøres direkte i cellen, men kan utføres offline i et virtuelt miljø. Dermed blir innlæringstiden betydelig kortere. Ved bygging av spesialmaskiner er dette en stor fordel, da man normalt bare bearbeider noen få komponenter av samme type, og systemet må ofte omprogrammeres.

Toppbilde: Fleksibel robotcelle: Roboten er en sentral del i sveiseanlegget og blir utstyrt med nødvendig utstyr. Skifte av sveisehoder kan utføres manuelt eller automatisk. (Foto: Kuka)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen