Fokus på bærekraft og miljø i Trøndelag

Franzefoss Gjenvinning AS åpnet et topp moderne gjenvinningsanlegg, Trondheim Sorteringsanlegg, for litt over ett år siden. Nylig fikk selskapet på plass en avansert helelektrisk produksjonslinje som gjør driften enda bedre rustet for sortering av avfall til gjenvinning i stor skala.

– Sommeren 2020 signerte vi en stor kontrakt på anbud med Statkraft, som ble en del av hovedgrunnen for denne betydelige investeringen, sier Jon Helge Seljeseth, anleggsleder på Trondheim Sorteringsanlegg.

Den nye produksjonslinjen med grovkvern og presse tar for det meste unna rent og sortert avfall og ren papp. Grovkvernen kverner avfallet ned i biter, som igjen blir presset til firkantballer. Dette går til forbrenning og energiproduksjon hos Statkraft Varmesentral som forsyner hele Trondheims befolkning med vannbåren varme.

– Dette anlegget har stor kapasitet og kan produsere ca. 40 tonn kvernet avfall per time uten pressing av firkantballer, eller ca. 20 tonn avfallsballer per time, fortsetter Seljeseth.

Lokasjon og kunder

Kundemassen består forøvrig av aktører fra forskjellige bransjer, og anlegget tar unna en betydelig mengde avfall for næringslivet i nærmiljøet. Gjenvinningsanlegget er lokalisert sentralt, samtidig som Franzefoss er utenfor synsfelt og folk.

– Vi har fordelen av vår nære lokasjon, samtidig som vi hensyntar omgivelsene og ikke er til sjenanse. Dette, sammen med et topp moderne, miljøvennlig og spesialkonstruert anlegg er vi et veldig godt alternativ innen vår bransje, forteller Seljeseth.

Tenker fremover

Franzefoss er opptatt av en bærekraftig fremtid, og har fokus på miljø, utslipp og effektivitet. Den nye produksjonslinjen er helelektrisk, og ved årsskiftet ble det bestilt en ny moderne sorteringsmaskin med lavutslippsmotor.

– Vi signerer i disse dager også en avtale om innkjøp av Franzefoss’ første helelektriske sorterings- og lastemaskin som skal gå i sortering og lasting til den nye produksjonslinjen, fortsetter en entusiastisk anleggsleder.

Kompetente medarbeidere

Franzefoss er en klar utfordrer i markedet, med godt renomme, fornøyde kunder og samarbeidspartnere. Det er imidlertid de dyktige medarbeidere som er kjernen i driften.

– Anlegget kunne ikke vært drevet uten våre dyktige kollegaer, og vi har en knakende flott gjeng med kompetente medarbeidere her hos oss, presiserer Seljeseth.

Alle medarbeiderne på Trondheim Sorteringsanlegg har i tillegg til sin egen fagkompetanse tatt fagprøven i gjenvinningsfaget.

– Kompetanse og utvikling skaper ikke bare trygge og effektive arbeidsplasser, det skaper også trivsel blant våre ansatte. Dette er en viktig del av vår langsiktige planlegging. I 2019 feiret vi 100 år, og vi ruster oss for 100 nye år, avslutter Seljeseth.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen