Fremtidens smarte byer presenteres på Lillestrøm

«Industri i Norge» har tenkt seg en tur til Norges Varemesse på Lillestrøm for å få et bedre innblikk i det som planlegges for fremtidens smarte byer. Arrangementet kalles Evolve Arena.

På nettstedet for Evolve Arena kan vi lese ting som at framtidens mobilitet er elektrisk og autonom. Under arrangementet den  5. og 6. desember vil vi få mulighet til å oppleve dette. Her vil en elektrisk og selvkjørende buss frakte besøkende fra togstasjonen i Lillestrøm og helt fram til lokalene til Norges Varemesse.

Dette gjøres i samarbeid med NSB, Nettbuss og Applied Autonomy, og er et eksempel på den nye “dør-til-dør-reisen”.

Mer enn femti norske og internasjonale eksperter på fremtidens byutvikling, mobilitet og næringsliv vil du kunne møte her. I tillegg vil du selv kunne oppleve noen av morgendagens løsninger i utstillingen «Future City Expo». «Industri i Norge» vil også besøke arrangementet. Utviklingen av fremtidens byer blir et marked så stort at det vil influere store deler av fremtidens industri, i hvert fall indirekte vil være sterkt påvirket av denne utviklingen. Fremtidens byer og byplanlegging blir i praksis også en del av Industri 4.0.

En av de mest interessante for lesere av «Industri i Norge» vil kanskje være Carlo Ratti, en av verdens fremste eksperter på morgendagens byutvikling og urbanisering. Stordata, telemetri og tingenes internett er nøkkelen for å skape responsive omgivelser som setter byens innbyggere i sentrum, ifølge ham.

Morgendagens byer vil neppe se så dramatisk annerledes ut enn de byomgivelsene vi er vant til i dag, mener arkitekten, oppfinneren og «smart by»-entusiasten Carlo Ratti.

– Nøkkelelementene vi forbinder med dagens arkitektur vil også være der i fremtiden. Det samme gjelder mange av de grunnleggende modellene som i dag brukes i byplanleggingen, kommenterer han på nettsidene til forskningssenteret Senseable City Lab ved Massachusetts Institute of Technology (MIT), som han også leder.

– Det som vil garantert endre seg er måten vi bor på og hvordan vi forholder oss til omgivelsene våre.

Få vite mer om dette og mer til den 5. og 6. desember.

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen