Full fart inn i rekefôrmarkedet

BioMars oppkjøp av Alimentsa er nå fullført. Alle påkrevde godkjennelser er innhentet og Alimentsa blir en del av BioMar Group med virkning fra 13. september 2017.

Dette oppkjøpet plasserer BioMar blant Sør-Amerikas ledende produsenter av rekefôr og vil gi synergivirkninger i forhold til selskapets øvrige virksomhet.

Carlos Diaz, CEO i BioMar Group, forklarer bakgrunnen for oppkjøpet som en enestående mulighet til å skape synergier i forhold til utviklingen og leveringen av produkter og tjenester av høy kvalitet til rekeoppdrettere i Ecuador. Dette vil i tillegg supplere BioMars nåværende fotavtrykk i Latin-Amerika, forretningsenheten i Costa Rica.

– Vi er overbevist om at integreringen av Alimentsa i BioMar Group vil gjøre oss i stand til å levere et nytt high-end verdikonsept til oppdrettere i Latin-Amerika gjennom å kombinere Alimentsas høyt anerkjente produkter og tekniske tjenester med våre egen innovative og etablerte tilnærming til FoU, bærekraft og fôreffektivitet. BioMar har vi i de senere årene bygget en sterk kunnskapsbase innen rekefôr og vi kan i tillegg bidra med omfattende forskning og erfaring fra tilapia og andre marine arter, sier Diaz.

Forventer synergier

BioMar og Alimentsa er nå klare til å ta de første skrittene i retning av integrering. I fjerde kvartal vil fokuset være på å knytte bånd mellom BioMars eksisterende enheter og våre nye medarbeidere i Ecuador for å legge grunnlaget for fremtidig integrering av den nye forretningsenheten:

– Vi er overbevist om at synergier kan høstes gjennom dette oppkjøpet. Med Alimentsa som del av BioMar Group vil vi umiddelbart være i stand til å levere et attraktivt verdiforslag til rekeoppdrettere i Ecuador. Vi har tro på at i fremtiden vil vi sammen med Alimentsas medarbeidere og kundene kunne utvikle nye produktløsninger basert på vår fellesinteresse i bærekraft, innovasjon og samarbeid med kunden, sier Diaz.

BioMar Group overtar 70 % av aksjene, noe som utgjør en investering på 119 millioner dollar. BioMar Groups beregninger viser at markedet vil vise seg å være svært attraktivt, med vekstrater på 8-12 %.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen