Helautomatisk batterifabrikk i Bergen

Corvus skal sette opp en batterifabrikk ved Midtun i Bergen. Fabrikken skal være i full drift fra tredje kvartal 2019, og produksjonen skal være helautomatisk.

Raufoss-selskapet Intek Engineering skal levere det robotiserte og automatiske produksjonssystemet. Systemet er det samme som Siemens har fått installert i sin batterifabrikk i Trondheim. Årskapasiteten vil være batteripakker til maritim bruk på 400 MWh ved full drift.

Adm. dir. Geir Bjørkeli mener økt produksjonskapasitet og fleksibilitet er avgjørende for Corvus sin posisjonen i markedet. (Foto: Truls Løtvedt/Corvus)

Bakgrunnen for etableringen er sterk vekst i det norske maritime markedet, skriver selskapet, som opprinnelig var kanadisk. Nå er over 80 prosent av aksjene eid av norske selskaper med Equinor, Hydro og BW som de dominerende.

Selskapet har til nå dekket etterspørselen fra sin fabrikk i Vancouver i Canada. Corvus vil også øke kapasiteten der, delvis ved automatisering basert på produksjonsteknologien fra Norge.

Med en batterifabrikk i bergensområdet får industrien nær tilgang til kjerneprodukt som er avgjørende for at skipsfarten skal bli mer miljøvennlig og mer lønnsom for rederne. Hordaland fylkeskommune bidrar med 550 000 kroner til etableringen av den nye fabrikken.

Corvus investerer 80 millioner kroner i den nye fabrikken.

– Hordaland fylkeskommune er pådriver for bærekraftig omstilling og næringsutvikling. Et godt eksempel på dette er de mange elektriske fergene som blir satt i drift gjennom fergeanbud med strengere miljøkrav. En ny batterifabrikk kan, i tillegg til å skape flere arbeidsplasser, utvikle betre batteriløsninger til bruk i fartøy, sier fylkesordfører Anne Gine Hestetun i en uttalelse.

Toppbilde: Det Norsk-Canadiske selskapet etablerer batteriproduksjon i Bergen. Det vil styrke det norske maritime markedet og den maritime klyngen i Bergensregionen. (Foto: Øyvind Ganesh Eknes/Corvus)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen