Høyteknologisk vaskeri på Skedsmo

Nor Tekstil sitt nye anlegg på Berger i Oslo er et av verdens mest høyteknologiske vaskerier. – Det er også et av verdens flotteste vaskerier, sier Ove Belsvik, som er direktør for utvikling i Nor Tekstil.

Nor Tekstil har siden 2010 bygget et nytt anlegg i året hvor teknologi, innovasjon og bærekraft har vært en viktig del av utviklingen av anleggene. Flere av vaskeriene har avansert røntgenteknologi som skanner plaggene, i tillegg til økende grad av robotisering.

– I Oslo har vi bygget ett høyteknologisk vaskeri med utstrakt bruk av robotisering og nye løsninger. Anlegget er derfor effektivt og fremstår som ett anlegg med godt arbeidsmiljø for våre medarbeidere, sier Belsvik.

Jensen Group har levert maskiner og utstyr til det nye anlegget på Berger i Oslo.

– Vi har samarbeidet med Nor Tekstil i flere prosjekter de siste årene. Prosjektet i Oslo skiller seg likevel ut, sier Jesper Jensen, CEO Jensen Group. – Her har Nor Tekstil utfordret oss til det ytterste. Vi har brukt usedvanlig mye tid til forprosjektering og løsningsbeskrivelse. Anlegget i Oslo er det mest komplette anlegget vi i Jensen Group har levert i vår 60-årige historie som global ledende leverandør av maskiner og teknologi til vaskeribransjen.

Klar miljøprofil

Nor Tekstil har en tydelig miljøpolitikk, noe som helt klart blir gjenspeilet i det nye anlegget. Anlegget vårt får betydelig oppmerksomhet over hele verden. Siden oppstart for litt over ett halvt år siden har vi nå hatt besøk fra andre vaskeriledere fra 14 ulike nasjoner inkludert Japan, USA, Australia og New Zealand.

– Miljøfotavtrykket er dramatisk redusert, og vi bidrar således til det grønne skiftet. Vi er stolt over anlegget vårt og alle våre ansatte som jobber der. Vi må også rette en stor takk til alle involverte leverandører som har bidratt med sin kompetanse i byggingen av dette flotte vaskeriet, sier Belsvik.

G Jensen Maskin har levert den vasketekniske maskinparken. De har levert mange anlegg i Norge, men dette er nok det mest effektive og skal kunne håndtere 50 tonn skittentøy på ett skift.

Ecolab, som er et globalt selskap som leverer såpe og energigjenvinnings-systemer, har vært ansvarlig når det kommer til systemer for gjenvinning av energi, vann og kjemi. Ecolab har levert sine nyeste og mest innovative løsninger for prosessteknologi til gjenvinning av vann og energi. – Når det kommer til det lave forbruket av energi og vann per kilo vasket tøy, er det svært få anlegg i verden som kan sammenlignes med det på Berger. Slik sett fremstår vårt nye anlegg i verdenstoppen når det gjelder miljømessig fotavtrykk, forteller Belsvik.

Morten Bodding, driftssjef hos Nor Tekstil på Berger, gleder seg sammen med de cirka 60 ansatte til å flytte inn i nye, store lokaler med mye dagslys. – Dette vaskeriet er skikkelig hi-tech, og blir med sin moderne automatikk et av Europas mest avanserte hotellvaskerier. Det er vi helt avhengige av for å kunne overleve i en prispresset bransje, understreker han.

Det nye vaskeriet har en kapasitet på 50 tonn skittentøy på ett skift.

På denne videoen forteller Belsvik om anlegget:

https://www.nortekstil.no/nyheter/verden-kommer-til-nor-tekstil

Toppbilde: Nor Tekstil har tatt i bruk ett nytt høyteknologisk vaskeri på Berger utenfor Oslo.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen