Index kjøper 3D-Start-up fra Trumpf

Med oppkjøpet av majoritetsandelen i oppstartsselskapet One Click Metal utvider Indeksgruppen sin virksomhet med divisjonen «Additive Manufacturing Solutions». Trumpf sin spin-off utvikler løsninger innen 3D-metalltrykk for små og mellomstore emner.

Investeringen vil gi One Click Metal ytterligere kunnskap og kapital for å fortsette sin vekst i det lovende segmentet for 3D-metall-print. Trumpf vil fortsatt være involvert som medaksjonær og strategisk partner, og selskapet vil følge den videre utviklingen i nært samarbeid med Index.

3D-metall-print for små og mellomstore emner

Med rundt 20 ansatte utvikler One Click Metal helhetlige løsninger innen 3D-metall-print for små og mellomstore komponenter. Fra programmering til print, utpakking og metallpulversyklus, er alle prosesstrinn rettet mot den enkleste og mest praktiske applikasjonen.

One Click Metal etablert av Trumpf-ansatte i april 2019 som en del av «Trumpf Internehmertum» og er basert i Tamm nær Ludwigsburg.

Maskin, automotiv og utdanning

One Click Metals kunder inkluderer selskaper fra maskin- og verktøyindustrien, bilindustrien og utdanningsinstitusjoner. Her brukes systemene innen produktutvikling og prototyping, men også for industriell produksjon av individuelle deler og små serier.

Med merkevarene Index og Traub er Index Group en av de største og ledende produsentene av CNC-dreiebenker. Selskapet, med base i Esslingen, ble grunnlagt i 1914 og har i dag mer enn 2000 ansatte ved seks produksjonssteder og seks salgs- og serviceselskaper, samt et bredt forhandlernettverk på mer enn 80 lokasjoner over hele verden.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen