Innovativ teknologi med resirkulering av plastavfall

Michelingruppen og kanadiske Pyrowave går sammen, og fremskynder en markedsklar innovativ teknologi for plast-resirkulering. Tanken er å øke andelen bærekraftige materialer, ikke bare i Michelin dekk, men også hos andre merker og i andre industrier.

Pyrowave, en pionér innen elektrifisering av kjemiske prosesser og plastgjenvinning, skal sammen med Michelin industrialisere den innovative teknologien for gjenvinning av plastavfall.

Det kanadiske firmaet Pyrowave er stolte over å kunngjøre et samarbeid med Michelingruppen. Den nyutviklede Pyrowave-teknologien gjør det mulig å generere resirkulert materiale fra plast som finnes i emballasje, isolasjonspaneler og/eller husholdningsapparater. Dette resirkulerte materialet er en viktig monomer og brukes i produksjonen på alt fra polystyren og syntetisk gummi til dekk, og i et stort antall forbrukerprodukter.

Pyrowave teknologien er et vitenskapelig gjennombrudd. Det resirkulerer plast ved hjelp av mikrobølgestråling, og i motsetning til andre termiske prosesser, gjør denne teknologien det mulig å resirkulere plastavfall til kvalitetsråvarer ved bruk av elektrisitet – en form for energi som for tiden har det høyeste potensialet til dekarbonisering. Det gir også høyere avkastning, og er en mer nøyaktig prosess en andre teknologier som skal erstatte råmateriale fra olje og gass.

Samarbeidet mellom Pyrowave og Michelin vil innebære en ny verdikjede til den sirkulære plastøkonomien, og muliggjøre ny emballasje og produksjon av nye produkter fra resirkulert plast til bil-, elektronikk- eller dekkindustrien.

En industriell leder innen 2023

I de kommende månedene vil de to selskapene samarbeide med å fremme industrialiseringen av Pyrowave-teknologien, og vil ha fokus på sertifisering og kommersiell utrulling i internasjonale markeder. Samarbeidet, som til slutt vil utgjøre en investering på mer enn 185 millioner norske kroner, vil kombinere Pyrowave sin ekspertise med Michelin sin industrielle kunnskap.

For å kunne holde tempoet oppe på dokumenteringen av teknologien, og sikre sertifisering av produktet, vil Michelins tekniske team jobbe med Pyrowave for å utvikle en industriell prototype, som er finansiert og driftet av Michelin, innen 2023. Teknologien vil møte de høye standardene til Michelin, når det kommer til sikkerhet, drift og ytelse.

Økt bruke av bærekraftige materialer

Etter et år med evalueringer, kunne Michelin prøve testutgaver av det resirkulerte materialet i dekkene. Denne regenererte polymer-prosessen er helt i tråd med Michelingruppen sin strategiske visjon og bærekraftsmål for produksjon.

– Dette samarbeidet er det ultimate beviset på konsernets bærekraftsstrategi. Hensikten er å produsere dekk laget av stadig mer bærekraftige materialer, og å gjøre disse teknologiene tilgjengelige for innovative resirkuleringskanaler. Vi tror på potensialet i Pyrowave-teknologien og deler deres visjon for en mer bærekraftig fremtid gjennom innovasjon, sier Sonia Artinian-Fredou, konserndirektør for tjenester og løsninger innen høyteknologiske materialer i Michelingruppen.

– Samarbeidet markerer begynnelsen på industrialiseringsfasen, og hekter på ekspertisen og den tekniske tyngden Michelingruppen har. Dette strategiske partnerskapet gjenspeiler attraktiviteten og potensialet i kjemisk prosesselektrifisering, både miljømessig og kommersielt, for globale aktører. Gjennom dette partnerskapet med Michelin stiller vi oss i en posisjon til å kunne utvikle en banebrytende teknologi, som tar sikte på å endre fremtidige materialer på en bærekraftig måte, sier Pyrowave co-gründer og administrerende direktør Jocelyn Doucet.

Video: De fire stegene av behandlingen av polystyrene med Pyrowave teknologi

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen