Innovativt konsept for vertikale maskingeringssenter

Over 18 år har DMG MORI levert over 2700 vertikale maskingeringssentre. Det innovative maskinkonseptet sikrer maksimal fleksibilitet og produktivitet for viktige bransjer som støping, luftfart og til og med innen medisinsk teknologi.

– Med DMF 200|8 har DMG MORI lykkes i å fortsette suksesshistorien med vertikale maskingeringssenter i 5-akseområdet. Per i dag er det installert over 2700 maskiner i markedet, sier Markus Rehm, adm. dir. DECKEL MAHO Seebach. – Denne verdenspremieren står også for høyeste presisjon og maskineringsytelse, noe som tar maskingeringssenter til et nivå vi aldri før har sett.

Et omfattende modulært system muliggjør applikasjonsorienterte konfigurasjoner og dermed optimale produksjonsløsninger for de mest krevende strukturelle eller støpte delene. Dermed står den nyeste generasjonen vertikale maskingeringssentre også for absolutt presisjon og langsiktig nøyaktighet kombinert med høy dynamikk og prosesspålitelighet.

Omfattende kjøletiltak sikrer en høy langsiktig termisk nøyaktighet med de laveste toleransene.

– Med et stivt bord som måler 2300×850 mm og traverserer på 2000x800x850 mm, tilbyr DMF 200|8 brukere i stål- og luftfartsindustrien tilstrekkelig arbeidsområdet til å fleksibelt maskinere selv lange strukturelle komponenter eller støpeinnsatser, forklarer Rehm.

Bordbelastningen er opp til 2000 kg. Under utviklingen av det nye maskinkonseptet ble maskinens arbeidsområde optimalisert av den innovative verktøyvekslingen. Dette skjer bak arbeidsbordet – rask, kollisjonsfri og prosess-sikker, slik at hele klemoverflaten kan brukes. Sammenlignet med forgjengermodellen er arbeidsområdet i DMF 200|8 over 50 prosent større, noe som skaper nye muligheter for maskinering av komplekse komponenter. DMF 200|8 er utstyrt med 400 mm lange verktøy, noe de alene om i denne maskinklassen.

Høyeste presisjon, laveste toleranser

Et hovedargument for DMG MORIs vertikale maskingeringssenter har vært deres stabilitet, slik at DMG MORI også eksplisitt har tatt dette i betraktning. DMF 200|8 er utformet på en slik måte at den Y-aksens forsterkning sikrer en konstant stivhet av maskinen over hele arbeidsområdet. De tre lineære føringene i X-aksen forsterker maskinens stabilitet og gir utmerkede forutsetninger for svært presis og produktiv maskinering.

Selv med Y-dreiebenk fullt utvidet, kan maksimal spindelkraft lett nås uten at maskinen svinger opp. Omfattende kjøletiltak som standard sikrer langsiktig og høy termisk nøyaktighet med de minste toleransene, mens direktedrevne kuleskruer i Y- og Z-aksene sikrer topp overflatebehandling.

Presisjonsmaskinering av en form for verktøy- og støpearbeider.

DMF 200|8 opererer med raske travershastigheter på opptil 50 m/min som standard. Med den valgfrie lineære stasjonen i X-aksen kan den nå opptil 80 m/min, noe som gir dynamisk og svært produktiv maskinering. B-akse fresehodet – klemmemomentet er maksimalt 6000 Nm – gir et svingbart område på +/- 120°, man får dermed den nødvendige fleksibiliteten i 5-akse bearbeiding.

Omfattende modulært spindelsystem

Et omfattende modulært spindelsystem runder av utstyrsvariasjonen. En speedMASTER spindel med 15 000 opm er integrert som standard.

– Naturligvis med en 36-måneders garanti, uavhengig av løpsytelsen, legger Markus Rehm til. En høymomentversjon med 200 Nm er tilgjengelig i det modulære spindelsystemet, samt en spindel på 20 000 o/min.

Et omfattende modulært spindelsystem kompletterer utvalget av utstyr. En speedMASTER spindel med 15 000 o/min er integrert i standardutgaven. – Selvfølgelig med en 36-måneders garanti, uavhengig av hvor mye den har gått, legger Markus Rehm til. Tilgjengelig er også en høymomentversjon med 200 Nm, samt en spindel på 20 000.

Automatisert og digitalisert

– På kontrollsiden er DMF 200|8 utstyrt med CELOS og SIEMENS. Den nyeste versjonen av CELOS er standard, slik at brukerne er godt skodd for digitalisert produksjon.

Direktøren refererer til den fremtidsrettede og konkurransedyktige produksjonen på det vertikale maskingeringssenteret: – DMF 200|8 har et grensesnitt for automatisert produksjon, gjerne sammen med vår automatiske palettveksler PH Cell, sier Rehm.

Se video her

Toppbilde: Fremtidsrettet og konkurransedyktig – DMF 200|8 er utstyrt med et grensesnitt for automatisert produksjon, for eksempel med PH Cell palletthåndtering.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen