Investerer 1,5 milliarder i støperiet i Skövde

Volvokonsernet investerer tungt i Skövde. Økt fleksibilitet når det gjelder materialer og produkter er formålet med investeringen som gjøres i støperiet.

Investeringen er også et viktig miljøinitiativ og vil gi en mer bærekraftig produksjonsteknologi med redusert forbruk av ikke fornybare materialer. Investeringen vil bli implementert de neste fire årene. Satsingen betyr at de vil erstatte den eksisterende støpelinjen for råsand med en ny linje med betydelig større fleksibilitet både når det gjelder fremtidige produkter og materialer.

– Hele transportbransjen er i en endringsfase og fabrikken i Skövde er sentral i denne utviklingen. Skövdeanlegget forsyner hele gruppen med støpte produkter, og at vi er i forkant også på dette området er viktig for Volvokonsernet, sier Jan Ohlsson, EVP Volvo Group lastebiler.

– Investeringen b innebærer at vi erstatter en eldre produksjonslinje i støperiet. Foruten de tekonologiske stegene vi tar betyr satsingen at vi forberedt for morgendagens produkter, prosesser og miljøutfordringer. Dette er et steg mot bærekraftig produksjon.

Volvo lastebilmotor. Denne kan gå på LNG. (Foto: Volvo)

– Dette er spørsmål som er svært viktige for oss. Investeringen betyr at vi kan redusere vår energibruk og redusere bruken av ikke-fornybare materialer, sier fabrikksjef Lennart Richardsson.

Anlegget i Skövde har et monteringsanlegg, tre bearbeidingsfabrikker og to støperier. I dag støpes det svinghjul, sylinderblokker og topplokk til 11-, 13- og 16-liters motorer.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen