Investerer 90 millioner i CNC-maskiner

Engcon skal de neste tre årene investere til sammen 90 millioner kroner i toppmoderne CNC-maskiner. Med de nye maskinene på plass vil Engcon kunne produsere 22 000 tiltrotatorer i året, noe som er tredobling sammenlignet med i dag.

Engcon fortsetter den eksplosive veksten, og for å møte den økende interessen ute i markedet, satser selskapet stort på produksjon ved å investere i nye CNC-maskiner og lokaler. Et datastyrt og helt robotisert produksjonsanlegg skal hjelpe Engcon med å dekke den store etterspørselen.

– De nye maskinene vil først og fremst brukes til å bearbeide de støpte stammene til tiltrotatorene. Vi ser for oss store effektivitetsforbedringer med denne investeringen, og ifølge våre beregninger vil vi tredoble produksjonskapasiteten. Det vil gi oss enda flere fordeler over konkurrentene, sier Krister Blomgren, adm. dir. i Engcon Group.

Fire Okuma MA-600HII multioperasjonsmaskiner inngår det nye produksjonsanlegget.

Det nye produksjonsanlegget omfatter blant annet fire Okuma MA-600HII multioperasjonsmaskiner fra Stenbergs og Fastems automatiserte kranlagersystem, av modellen MLS-MLD.

Tidligere er en del av CNC-arbeidet blitt utført av en rekke leverandører på forskjellige steder. De nye maskinene som Engcon investerer i nå, vil bli håndtert og driftet av det lokale selskapet Strömsunds Kvalitetslego, noe som gjør det lettere for Engcon å kontrollere produksjonskjeden.

– Dette er selvsagt svært bra for oss i et rent produksjonsmessig perspektiv, da vi får bedre kontroll over hvordan produksjonen forløper. Men det er også bra for Strömsund i et større perspektiv, da vi sikrer at vi beholder den nødvendige kompetansen på stedet. Det er her hovedproduksjonen skal skje på lang sikt, og da må vi satse på den beste teknologien, sier Krister Blomgren.

Fabrikken ble innviet 19. mars.

Toppbilde: Med investeringene vil Engcon kunne tredoble produksjonen.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen