Jungheinrich satser på grønn strøm

Jungheinrich-konsernet tar ytterligere skritt mot klimanøytralitet. Med umiddelbar virkning skal alle deres avdelinger i Tyskland drives utelukkende med miljøvennlig strøm. Dette inkluderer også selskapets seks tyske fabrikker.

Konvertering til grønn elektrisitet for underbruk og utenlandske fabrikker vil følge. Samtidig har Jungheinrich begynt å generere sin egen solenergi og utstyrer gradvis sine anlegg med solcellesystemer. Bare i Tyskland reduserer konsernet sine årlige klimagassutslipp med rundt 15 500 tonn CO2ved å bytte til fornybar elektrisitet.

I selskapets strategi som ble presentert i november i fjor, satte Jungheinrich temaet bærekraft i sentrum for sin virksomhet,  og de satte ambisiøse mål. Å oppnå klimanøytralitet er et av disse målene. Konsernet tar et stort skritt i denne retningen ved å bytte til grønn elektrisitet for alle steder i Tyskland.

– Klimaendringene er et av de mest presserende problemene i vår tid, og Jungheinrich har satt seg som mål å ta en ledende rolle i kampen mot global oppvarming. Overgangen til fornybare energikilder i kraftforsyningen er et viktig bidrag til større bærekraft, sier Lars Brzoska, styreleder i Jungheinrich.

46 millioner kilowattimer

I et neste trinn er konverteringen av de utenlandske Jungheinrich-anleggene til grønn elektrisitet planlagt. Samtidig har konsernet begynt å utstyre sine anlegg med solcellesystemer for å generere sin egen grønne elektrisitet i fremtiden. Siden midten av februar har Jungheinrich drevet den første fabrikken på taket av anlegget sitt i Moosburg, nord for München. Konsernets hovedkontor i Hamburg-Wandsbek vil bli utstyrt med solcellepaneler senere i år, og prosjekter på mange andre anlegg er under planlegging.

Overgangen til fornybare energikilder i kraftforsyningen er et viktig bidrag til større bærekraft, sier Lars Brzoska, styreleder i Jungheinrich.

I regnskapsåret 2019 kjøpte Jungheinrich sine produksjonsanlegg og andre avdelinger i Tyskland over 46 millioner kilowattimer elektrisitet. Ved å fullstendig eliminere elektrisitet fra fossilt brensel som brunt og hardt kull eller naturgass, reduserer selskapet nå sine utslipp for strømforbruk i Tyskland til null. Sammenlignet med den konvensjonelle elektrisitetsblandingen sparer Jungheinrich rundt 15 500 tonn CO2 per år.

Et kompensasjonsområde med blandet skog tilsvarende mer enn 1800 fotballbaner ville være nødvendig hvis denne mengden CO2 slippes ut skulle tas ut av atmosfæren i løpet av et år. Rundt 69 % av Jungheinrichs CO2-utslipp fra strømforbruk over hele verden har så langt kommet fra Tyskland. Ved å bytte til fornybare energikilder over hele landet, reduserer konsernet også sitt globale miljøavtrykk betydelig.

Bedret klimaregnskap

Produktklimaregnskapet for gaffeltrucker og annet mobilt utstyr produsert av Jungheinrich er også forbedret ved konvertering til grønn elektrisitet. Rundt 11 prosent av energien som en Jungheinrich elektrisk gaffeltruck bruker i løpet av livssyklusen genereres under produksjonen.

– For oss begynner ikke ansvaret for produktene våre på fabrikken, men mange skritt på forhånd. Som en del av 2025-strategien intensiverer vi vår virksomhet for å gjøre Jungheinrich sine forsyningskjeder mer bærekraftige. Dette inkluderer også energikjøp. På den måten skaper vi bærekraftige verdier for våre kunder, våre ansatte, våre aksjonærer og forretningspartnere, men også for selskapet som helhet, forklarer Brzoska.

I desember 2020 ble Jungheinrich med i den internasjonale kampanjen «50 Sustainability & Climate Leaders», et initiativ fra internasjonale selskaper fra ulike bransjer, som leder an i klimavern og som jobber for å oppnå FNs 17 bærekraftsmål.

Toppbilde: Alle Jungheinrich sine anlegg skal drives av klimavennlig strøm.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen