Kuka får kjempekontrakt med BMW

Til fremstilling av aktuelle og fremtidige modeller skal BMW sette inn 5000 Kuka industriroboter i produksjonsanlegg over hele verden. De ulike robotmodellene fra Kuka skal blant annet brukes til karosseribygging.

Automatiseringsspesialisten fra Augsburg og bilprodusenten fra München har undertegnet en rammeavtale på levering av rundt 5000 roboter for nye produksjonslinjer og anlegg. Kukas industriroboter settes inn de neste årene i internasjonale produksjonssteder for produksjon av dagens og fremtidige og BMW-generasjoner.

I tillegg til robotene vil BMW også ta i bruk flere produkter fra Kuka sin portfolio, som blant annet lineærenheter. Disse lineærenhetene øker robotenes arbeidsrom betraktelig. Styringen er den samme som for robotene, noe som gjør at de kan integreres i arbeidsprosessen uten ekstra utstyr. Også energipakke utviklet av Kuka er inkludert i leveransene.

– Kuka er med sin know-how en mangeårig og erfaren partner for automobilindustrien. I mer enn 40 år har BMW teknologi fra Kuka. Vi gleder oss over at dette partnerskapet kan suksessfullt videreføres, sier Peter Mohnen, Kuka-CEO.

Bilde: Automatiseringsspesialisten Kuka og bilkonseret BMW har undertegnet en rammeavtale på levering av rundt 5000 roboter.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen