Lanserer automasjonsprototyp for gruveindustrien

Orica og Epiroc sier att de framgangsrikt utviklet en prototyp som de mener kan bli verdens første halvautomatiserte leveranssystem for sprengemner.

– Kunder i den underjordiske gruveindustrien kan se fram i mot sikrere, mer effektiv og produktiv sprengning allerede i slutten av 2021 når Orica og Epiroc lanserer Avatel – et industridrevet leveranssystem av sprengemner under de kommende ukene, skriver Orica i en pressemelding.

Avatel innebærer en helt nytt måte å nærme seg sprengningsoperasjoner gjennom å eliminere eksponering for ladningspersonal. Løsningen gjør det sikkert for en operatør å utføre ladningssykluser i hytten, samtidig som man reduserer dyre, tidskrevende og ibland ineffektive kontroller for å håndtere risikoene for personal som arbeider i et av de høyeste riskområdene i en underjordisk gruve.

– Gruvebransjen går fort mot en digitalt integrert og automatisert framtid, og Avatel kommer å oppfylle vår felles visjon om å utvikle sikrere og mer produktive sprengløsninger, sier Angus Melbourne, CCO og CTO i Orica.

– Å oppnå denne viktige utvecklingsmilstolpe, til tross for COVID-19-störningar, viser styrken i vårt samarbeide med Epiroc og vår kollektive evne å levere gruvedriftens framtid.

Med Avatel har Orica og Epiroc utviklet en mye sikrere metode for sprengningsoperasjoner.

– Med dette partnerskapet fortsetter vi å øke sikkerheten gjennom att kombinere verdensledende teknikk som kommer att gjøre en forskjell i underjordiske gruver, sier Sami Niiranen, Epirocs undergunnssjef.

– Avatel-prototypen representerer det første steget mot autonom ladning – ett viktig steg i reisen mot sikrere og mer produktive sprengningsoperasjoner under jord. Vi ser fram imot å gi denne banebrytende løsningen til kunder over hele verden.

WebGen, et trådløst initieringssystem, er en viktig komponent for å muliggjøre denne løsningen. Avatel er bygd på grunnlag av Epirocs Boomer M2 og integrer med Oricas nyeste sprengemneteknologi. Det er en semi-autonom og fullt mekanisert ladningsløsning som gjør at en enkelt operatør kan gjennomføre hele ladningssyklusen.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen