Mapei leverer dekksystem til REV Ocean

Ekspertene i OceanTec har fått i oppdrag å levere helikopterdekk og andre utvendige flater til det Røkke-eide forskningsfartøyet REV. De valgte Mapedeck Design, som tilfredsstiller både krav til sertifisering, kvalitet og miljø.

– Vi skal levere og installere dekksystemet til to store helikopterdekk, et kombinert konteiner- og sportsdekk, tre store svømmebassenger, samt en rekke dekorative belegg på luker, trapper og mindre arealer på forskningsfartøyet REV, forklarer daglig leder Ronny Kristiansen i OceanTec.

Han driver det maritime teknologiselskapet sammen med kona Elisabeth Tuvnes. De skal levere overflater til Research Expedition Vessel (REV) på oppdrag fra Rosellinis Four-10, som eies av Røkke-familien. Skipet skal benyttes av REV Ocean Project, som forsker på økosystemet i havet.

– Det er spennende å være med på et så stort og viktig prosjekt. Faren min har lang erfaring med herdeplastprodukter fra Mapei på land, mens vi har erfaring med maritim engineering. Det stilles store krav til sertifisering til sjøs, og det har Mapei på sine produktsystemer.

Fleksibelt polyuretanbelegg

Primært benyttes systemene Mapedeck Design og Mapedeck Soft Design – og leveransene til prosjektet er koordinert av Sales Manager Marine Division Minna Hämäläinen.

Helikopterdekket skal ha et solid 15–20 mm tykt fleksibelt polyuretanbelegg, mens sportsdekket vil ha en mykere overflate.

– Mapei har en bred portefølje produkter av høy kvalitet som er sertifisert for maritimt bruk. Helikopterdekket skal ha et solid 15–20 mm tykt fleksibelt polyuretanbelegg, mens sportsdekket vil ha en mykere overflate. I tillegg har Mapei et stort fokus på miljø og søker hele veien å minimere utslipp til luft, samtidig som produktene vi skal bruke her er gjenvinnbare. Det er viktig for kunden, forklarer Tuvnes.

Miljøaspektet har vært viktig for REV Ocean Project. OceanTec har akkurat fått kontrakt på en hybrid-katamaran, som stiller tilsvarende krav til sertifisering og miljøhensyn. Mapei-produkter vil også bli brukt i dette prosjektet. – Katamaranen skal brukes til hvalsafari i Tromsø, og har som REV en høy miljøprofil.

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen