MFL reduserer energiforbruket med en tredel

Med en økologisk orientert handlingsplan vil Maschinenfabrik Liezen und Gießerei (MFL) redusere det spesifikke energiforbruket innen 2030 med rundt en tredel og dermed spare rundt 8,5 millioner euro.

Harmonisering av økonomi og økologi: Innen 2030 ønsker det tradisjonelle østerrikske selskapet å redusere det spesifikke energiforbruket med 32,5 prosent. Absolutt sett skal etterspørselen – målt mot dagens produksjon – reduseres med 42 GWh. En sammenlikning: MFL vil spare energi tilsvarende 1000 eneboliger i denne perioden samt 8,5 millioner euro i utgifter.

– Som et energiintensivt, ledende selskap er vi opptatt av miljø og klima, men også av lokale arbeidsplasser og våre ansatte så vel som regionen som helhet. Vår tilnærming viser at økologiske tiltak og kostnadseffektivitet ikke trenger å være motsetninger – og det er avgjørende for oss, sier MFL-sjef Herbert Decker.

Målet oppnås med en rekke målrettede øko-tiltak, hvorav de fleste allerede er iverksatt. Disse inkluderer for eksempel termisk oppgradering av de eldste firmabygningene, overgangen til energibesparende LED-belysning (30  % av hallene er allerede konvertert), isolerte vinduer, rulleporter og optimalisering av varmepumper. Installasjon av moderne luftsystemer for varmegjenvinning inkludert lagring av overflødig energi inn i det biomassebaserte fjernvarmenettet samt økende resirkulering av avfall er ytterligere miljøvennlige initiativer fra selskapet.

 

Sertifisert energiledelse siden 2013

– Det handler om mye mer enn miljøaspekter og sosiale ambisjoner. Internasjonale partnere og kunder krever i stigende grad livsløpsvurderinger og miljøindikatorer, sier MFL-sjef Herbert Decker.

Siden 2013 har selskapet jobbet med å redusere energiforbruket med et energistyringssystem som ble strategisk introdusert på den tiden, og i 2018 ble varmegjenvinningssystemer installert gjennom varmebehandlingsovnene. Generelt har støperiet spesielt alltid vært spesielt ressursbesparende: Støpene blir

Ca. 90 prosent av råmaterialet til støpen kommer fra østerriksk skrap; slagg som er et biprodukt smelteprosessen blir til og med 100 prosent resirkulert eksternt.

– Det handler om mye mer enn miljøaspekter og sosiale ambisjoner. Internasjonale partnere og kunder krever i stigende grad livsløpsvurderinger og miljøindikatorer, forklarer Decker.

I tillegg til energiledelsessystemet er det i dag opprettet ytterligere rammebetingelser for å dokumentere miljøledelse på en optimalisert måte: For eksempel har ansvar og prosesser for å gjennomføre miljøledelse nylig blitt sertifisert i henhold til internasjonal standard.

– I den anerkjente miljøstandarden ISO 14001 finner selskapene et systematisk rammeverk for kontinuerlig å forbedre sin egen miljøprestasjon og bidra økologisk til mer bærekraft. Dette skaper rettssikkerhet og viser at vi har fingeren på tidens puls i denne sammenhengen, understreker Michael Wolf, leder for miljø og infrastruktur i MFL.

På grunnlag av sertifiseringen skal i fremtiden parametere som varmebehov, prosessgassetterspørsel eller trykkluft også reduseres bærekraftig på stedet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen