MGF melder om bedre tider

Onsdag presenterte MGF – Maskingrossisternes Forening – statistikkene for 2017. Bortsett fra en liten nedgang (- 0,8 %) kunne medlemmene vise til fremgang fra 2016.

– Det er noen aktører som driver med import av gaffeltrucker i mindre skala. Disse har en økning, men det kommer ikke med i våre statistikker, sier fagsjef Njål Hagen i MGF.

Verktøymaskiner har hatt noen tunge år, men viser nå en oppgang. Fra 2016 til 2017 økte omsetningen (hos MGF medlemmene) med 41,5 % til 291 513 231 kroner. 2017 var All time high for Anleggsmaskiner (+ 6,8 %) og trebearbeidende maskiner (+ 28,7 %).

– Det har også vært et bra år for kompressorer med en økning på3,2 %, sier Hagen.

Prosjektmedarbeider

2018 blir et travelt år, og MGF har ansatt Bente Austad for å jobbe med de to messene. I tillegg til utdanning fra Varehandelens Høyskole og University of San Francisco, har Austad allsidig industrierfaring fra blant annet olje- og energisektoren, der hun har jobbet med innkjøp og sourcing

– Det blir hektisk, men jeg har en god anelse om hva jeg går til. Det blir veldig spennende, sier Austad.

Messkoordinator Gry Ingebretsen (t.v.) og Prosjektmedarbeider Bente Austad får en travel vår med SMART industri i april og Vei & Anlegg i mai.

Først ute av MGF sine messer er SMART industri, som arrangeres i sal A og B (10 000 kvm) på Norges Varemesse 17.-19. april.

– Den tekniske messen var i mange år et viktig arrangement, men slet med fallende oppslutning til senere årene. Når videreføres dette arbeidet i en nytt konsept – SMART industri – som vi utvikler sammen med bransjeforeningene, sier Tone Lindberg Grøstad, direktør i MGF.

Det blir aktivitetsområder som Green area, Innovation Corner og Sveisetorget. Dessuten kan SMART industri presentere et stort konferanse- og seminarprogram. Besøkende kan delta på Introduksjon til sveisekurs i regi av Nors Sveiseforening mens Norsk Vedlikeholdsforening får inn en modul fra World Class Management. I tillegg holder MGF selv fire seminar i samarbeid med K-tech.

– For bedre rekruttering til yrkesfagene har vi inngått et samarbeid med fagskolen Tinius Olsen, Kongsberg Videregående Skole og K-Tech. Skolene står for mye av planlegging av messens ungdomssatsing, sier Grøstad.

Fulltegnet for Vei og Anlegg

2.-6. mai er det klart for Vei og Anlegg 2018 på Exporama på Hellerudsletta. Utearealet på 56 300 kvm fylles med 127 utstillere (3 mer enn 2015), Inneområdet er på 3600 kvm, der får de plass til 120 utstillere (mot 105 i 2105).

– Vi har fullbooket, nå gjelder skal vi plassere de siste utstillerne. Nytt av året er at det blir lærlingeverksted, og vi jobber også med å få arrangert uoffisielt NM for lærlinger i anleggsfag, sier Grøstad.

– Vi venter 25:000 beøkende under messedagen, og med én inngang gir det noen logistiske utfordringer. Det lønner seg å registrere seg på forhånd og printe ut billetten slik at vi kan skanne dem rett inn. Og så settes det opp gratis shuttle-buss mellom Lillestrøm stasjon og messeområdet, forteller Grøstad.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen