Mobil kablingsproff

Ergonomisk, modulært og fleksibelt – dette er funksjonene i Rittals Wire Station 540 mobile kablingsbord. Med nyutviklingen kan arbeidsstasjoner ved montering av koblingsanlegg i det elektroverkstedet være profesjonelt utstyrt og – mobilt.

Dette vil gjøre det enklere og mer komfortabelt å legge kabler og å montere dem koblingsskapet. Takket være det modulære systemet kan koblingsbordet tilpasses individuelt til monteringsprosessen. Med helautomatisk kablingsterminal og EPLAN Smart Wiring programvare der dette et ytterligere skritt mot automatisering.

Kablene til komponentene i kontroll- og koblingsskapet er det trinnet som fortsatt krever mest manuelt arbeid. Selv om kabingsdesignen er automatisert, for eksempel med Wire Terminal fra Rittal, blir kablene fortsatt installert for hånd i koblingsskapet.

Dessuten må kabler med større tverrsnitt også monteres manuelt. Det samme gjelder montering av kontakter. For å gjøre alle disse aktivitetene mer produktive og effektive, lanserer Rittal nå Wire Station 540 kablingsstasjon.

Individuell tilpasning

Grunnlaget for Wire Station 540 er et arbeidsbord hvis høyde kan tilpasses fleksibelt til den respektive personstørrelse og arbeidssituasjon. Det valgfrie tilbehøret inkluderer blant annet et kraftig og dimbart LED-lys for homogen belysning av arbeidsplassen, kontaktstrimler og en multifunksjonell skjermholder. En skuffeinnsats for de viktigste håndverktøyene er allerede inkludert.

Her er det opptaksalternativer for kabelruller, trådpakker og spor. I tillegg kan de halvautomatiske enhetene for kabelmontering som skjæring, stripping og krympemaskiner enkelt integreres. Med de valgfrie tilbehørsmodulene kan kablingsstasjonen bli optimalt utstyrt for den respektive oppgaven.

Med en brakett der trådskinnemagasinene fra Wire Terminal-maskinen kan festes til arbeidsstasjonen, får du et ideelt grensesnittet for bruk av EPLAN Smart Wiring kabelprogramvare, eventuelt sammen med en monterbar skjerm.

Alt arbeid med kabler med større tverrsnitt og spesiell kabelbehandling kan også behandles effektivt og enkelt på kablingsstasjonen.

Alt lett tilgjengelig i verkstedet

Takket være rullene kan Wire Station brukes mobilt i verkstedet. De manuelt eller helt automatisk monterte kablene, alle verktøy og halvautomatiske maskiner samt det ekstra materialet som kreves, er alltid for hånden. Den tidkrevende løpingen mellom kontrollskap og arbeidsbenk hører dermed fortiden til. Kablingsstasjonen blir det optimale grensesnittet mellom automatisert kabelmontering og manuelt arbeid direkte på koblingsskapet.

Mer informasjon på Rittals hjemmeside og på www.friedhelm-loh-group.com.

Bilde: Den nye kabel-arbeidsplassen Wire Station 450 fra Rittal gir bedre ergonomi ved kabling i elektroverkstedet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen