Motek er godkjent som lærebedrift

Motek er stolte av å informere om at de etter målrettet arbeid har blitt godkjent som lærebedrift av Oslo Fylkeskommune. Å være en lærebedrift er et kvalitetsstempel på at de gjør ting riktig. Motek sitt mål er å ta inn de første lærlingene i elektroreparatørfaget på verkstedet i Oslo allerede høsten 2021.

Det er også en viktig del av et strategisk arbeid som handler om å bygge kompetanse internt, samt sikre en fremtidig rekruttering til selskapet. Å være en lærebedrift underbygger også Motek sin bærekraftstrategi.

Et viktig kvalitetsstempel

Kampen om de gode talentene vil tilta i årene som kommer. Dersom selskaper skal klare å tiltrekke de riktige kandidatene må man være synlig for dem som skal velge sin fremtidige karrierevei. Akkurat her er lærlingordningen en unik mulighet både for den som er under utdanning og for selskapene som tar inn lærlinger. Man vil også bli enda flinkere til å samle og overføre den kompetansen som allerede er i firmaet når man har lærlinger.

Å være en godkjent lærebedrift betyr at Motek har satt opplæring i system og har en kompetanse som er vurdert av utdanningsmyndighetene. At Oslo Fylkeskommune nå har godkjent dem som lærebedrift er de svært stolte av, og forplikter seg til å forvalte godkjenningen på beste vis både for lærlingene og bedriften.

Som del av godkjenningsprosessen har den knyttet seg til Opplæringskontoret for elektrofag på Øvre Romerike. De vil bistå i den formelle dialogen med utdanningsmyndighetene, sikre dokumentasjonen gjennom læretiden og oppmelding til fagprøve. Opplæringskontoret tilbyr også en rekke relevante kurs til medlemsbedriftene og teoriundervisning for lærlingene i læretiden.

Verkstedavdelingen – et naturlig første steg

At Motek nå sikter seg inn på å ta inn lærlinger i elektroreparatørfaget gjør at de kan følge med på den stadige teknologiske utviklingen med mer elektronikk, flere komplekse styringer og moderne batteriteknologi. Og det er bare en begynnelse på den utviklingen man kan forvente fremover.

– En rekke ressurspersoner på verkstedet har deltatt og gitt innspill i arbeidet frem til godkjenningen. Dette er uten tvil et samarbeidsprosjekt, forteller servicesjef for verkstedavdelingen, Håvard Mathlin.

– Det er viktig å tilføre ny kompetanse og bygge en solid «grunnmur». På denne måten vil verkstedet være i stand til å utvikle avdelingen i takt med økende krav og sikre tilfang av kompetente medarbeidere i årene som kommer, sier Mathlin.

Høsten 2022 flytter Motek inn i nytt hovedkontor som er under oppføring i Alf Bjerckes vei. Her vil det også bygges et toppmoderne verksted som vil gjøre jobben og arbeidsmiljøet enda bedre enn det allerede er.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen