Norsk industrisamling i en utvidet Hannover-messe

Hele 14 norske bedrifter deltar 1.-5. april på årets store industri-samling i Europa, Hannover-messen. Bedriftene vil fordeles i to norske paviljonger, en i energihallen (Hall 27), den andre automasjonhallen (Hall 16).

Den norske bedriftene er Hydrogen Pro, Viking Heat Engines, CDP Technologies, Robotic Innovation, Zivid Labs, PrediktorGreater Stavanger, Haugaland vekst, SINTEF Manufacturing, SIVA, Norsk katapultNorsk Hydrogen Forum, Nel Hydrogen og Umoe Advanced Composites.

Bedriftene har åpenbare internasjonale ambisjoner, siden de satser så vidt sterkt på Hannover-messen. En messe som i svært mange år har hatt en ledende posisjon i Europa innenfor ditt felt. En messe der fellesutgiftene for de norske bedriftene blir sponset av Innovasjon Norge.

Det felles norske prosjektet under årets messe er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk-Tysk Handelskammer og Innovasjon Norge.

Ekstra interessant blir messen i 2019 etter at en av de andre de store messene i Hannover, CeBIT ble nedlagt. Industridelen av CeBIT blir i år en del av Hannover-messen.

Mange vil mene at sammenslåingen er en uunngåelig, men like fullt interessant utvikling i en tid der digitalisering og automatisering har skapt begrepet Industri 4.0. Industri 4.0 betyr  i praksis at man kan ha industriproduksjon «uberørt av menneskehender».

Med den industrielle delen av CeBIT som en del av Hannover-messen vil det mer enn noen gang helt åpenbart bli i en svært så fremtidsrettet Industri 4.0 messe som besøkende får møte i Hannover. En messe som viser vei for høykostland som Norge. Industri 4.0 fjerner problemet med høye lønninger i forhold til konkurrende nasjoner. Teknologien gjør at alle igjen kan konkurrere på like fot.

Møt opp i Hannover og se selv.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen