Ny gripeteknologi belønnet med German Innovation Award 2021

Med Schunks bionisk-inspirerte Adheso gripeteknologi kan brukerne håndtere de mest følsomme delene forsiktig, fri for rester og uten ekstern energi. Rat für Formgebung belønner den nye teknologien med German Innovation Award 2021 i klassen «Excellence in Business to Business».

Gripesystem: Den nye typen håndtering er basert på et funksjonelt prinsipp fra naturen og bruker de intermolekylære Van der Waal-kreftene. På samme måte beveger en gekkoer seg raskt over for eksempel en overflate av glass. Den skånsomme og helt restfrie håndteringen av sensitive deler åpner for et bredt spekter av nye bruksområder.

Godt egnet for renromsapplikasjoner

Fjærlette glassfibre eller mikromekaniske deler kan håndteres, så vel som tunge mekaniske komponenter. Adheso-teknologien er spesielt til sin rett i hygienisk følsomme miljøer. Ettersom den opererer uten partikkelutslipp, er den godt egnet for renromsapplikasjoner i laboratorieautomatisering, medisinsk og farmasøytisk industri samt den elektriske industrien. Beholdere, sprøyter, skiver eller kretskort griper og holder Adheso gripere trygge uten ekstern energi, noe som også er en merverdi når det gjelder driftskostnader.

Dette gjør også igangkjøringen enkel. Med dette funksjonelle og bærekraftige helhetskonseptet har Schunk overbevist så mye at de ble tildelt German Innovation Award 2021. Det tyske designrådet ga utmerkelsen for Schunk Adheso i klasse Excellence in Business to Business i kategorien Maskiner og Engineering.

Schunk har utviklet de fleksibelt konfigurerbare og selvklebende griperne i samarbeid med oppstartsbedriften Innocise. Bedrifter son vil bruke den nye teknologien i sin robotikkapplikasjonen kan du få den validert under reelle forhold i Schunk CoLab før de kjøper den.

Bilde: Schunk tildeles den tyske innovasjonsprisen 2021 for sin innovative griperteknologi Adheso.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen