Nyskapende hurtigkobling for redningskjøretøy

Gjennom et effektivt samarbeid med Lesjøfors Industrifjedrar har teknologibedriften CEJN raskt fått ut et ny produkt for hurtigkobling av el og luftlading for redningskjøretøy på markedet.

CEJN med base i Skøvde fremstiller innovative hurtigkopplingsløsninger. Produktsortimentet omfatter blant annet koblinger før trykkluft, hydraulikk og ulike væsker. Lesjøfors har et mangeårig samarbeid med selskapet og leverer et bredt utvalg av komponenter. Samarbeidet kjennetegnes av en nær og tett dialog, der de har løst mange problem sammen gjennom årene.

Gjør det enklere under utrykning

Da CEJN i 2017 skulle utvikle et helt nytt, patentert produkt – en hurtigkobling for el og luftlading på redningskjøretøy  – trengte de en leverandør av stansete håndtak. Noen potensielle selskap ble kontaktet og Lesjøfors Industrifjedrar i Herrljunga var et av dem. Efter gjennomgang av CEJNs spesifikasjoner på radier og stivhet var det bare Lesjøfors som møte kravene.

– Utviklingsprosessen har vært rask, smidig og effektiv. Lesjøfors fikk tidlig en prototyp som de brukte for å skape den optimale vegen og ta fram en første manuelt stanset variant. Vi er veldig fornøyde med sluttresultatet, sier Leif Nyfelt, produktansvarig på CEJN.

Teknologisk kompetanse ga rask prosess

Nogen liknende produkt fantes ikke i Lesjøfors-sortimentet fra før, men takket være deres enorme tekniske kompetanse på materialer, styrke og stansemetoder kunne de raskt få et egnet produkt raskt til en lav kostnad. En løsning som viste seg å være optimal for kunden og som er inkludert i den første utgaven av sluttproduktet.

– Hurtigkoblingen er blitt godt mottatt av markedet og vi tror og den kommer å bli en storselger. Vårt samarbeid med Lesjøfors er et sterkt bidrag til dette, sier Leif Nyfelt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen