Phoenix Contact E-Mobility i Polen offisielt åpnet

I oktober ble den nye produksjonsfabrikken til Phoenix Contact E-Mobility offisielt åpnet i den polske kunnskapsparken Rzeszów-Dworzysko der borgermester Konrad Fijołek var til stede. E-mobilitetsfabrikken på 15 000 m2 var ferdigstilt på bare fem måneder.

– Utvidelsen av produksjonen vår til en ny avdeling i Polen er et avgjørende skritt med hensyn til utviklingen innen E-mobilitet, sier Michael Heinemann, som er CEO hos Phoenix Contact E-Mobility.

I januar 2021 kunne produksjonen av AC-ladekablene startes opp. Spesialisten på E-mobilitet er leier, produksjonshallen ble satt opp av industrieiendom-utvikleren Panattoni.

E-mobilitetsmarkedets dynamikk

Startmannskapet har, raskere enn antatt, allerede utviklet seg til 300 ansatte. De produserer AC-ladekabler, infrastrukturladekontakter for AC-ladestasjoner og Wallboxes samt kjøretøyladekontakter, fordelt på åtte produksjonslinjer. Innen årsslutt vil det være ti produksjonslinjer.

Antall nye godkjenninger av rent elektrisk drevne kjøretøyer og med plug-in-hybrider, øker betraktelig år for år. Første halvår 2021 var antall nye godkjenninger av el-kjøretøyer i Europa mer enn dobbelt så høyt som samme periode året før.

– Hvert av disse kjøretøyene har en AC-ladekabel i bagasjerommet. Premier og støtteordninger i hele Europa sørger for utbygging av privat og offentlig ladeinfrastruktur, sier Dominik Mazur er fabrikkleder i Rzeszów.

– Disse tiltakene øker i tillegg salget av AC-ladekabler. På grunn av den gunstige lokaliseringen i kunnskaps- og teknologiparken Dworzysko, som har en meget velutbygd infrastruktur, vil fabrikken vår bli en viktig avdeling innen Phoenix Contact sitt produksjonsnettverk for E-mobilitet.

Det europeiske og amerikanske markedet vil motta forsyninger med utgangspunkt i Polen. På hovedkvarteret til Phoenix Contact E-Mobility i Schieder blir nye teknologier stadig utviklet og testet. Her finnes det helautomatiserte produksjonsanlegg, prøveserie, konstruksjon av prøver samt direkte utveksling mellom avdelingene for utvikling, markedsføring og salg.

Phoenix Contact E-Mobility ble grunnlagt i 2013 og holder til i Schieder-Schwalenberg i Nordrhein-Westfalen. I dag har den IATF-sertifiserte bedriften over 440 ansatte på dette stedet. Daglige ledere er Michael Heinemann og Ralf Döhre.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen